12.9 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрия"Заедно в час" се среща с българите във Виена

„Заедно в час“ се среща с българите във Виена

-- Реклама --

България е сред страните с най-голямо неравенство в достъпа до качествено образование в Европейския съюз. Социално-икономическите фактори като финансовото положение и семейната среда на едно дете в най-голяма степен предопределят образованието, което то ще получи. Същевременно 40% от 15-годишните ученици в страната са функционално неграмотни.

Ентусиазирани млади хора, обединени от идеята и вярата, че всяко дете трябва да има достъп до възможности и да реализира своя потенциал, са си поставили за цел да променят това положение. Става дума за екипа на организацията „Заедно в час”, който вече седем години работи с цел всяко дете в България да има възможност да получи качествено образование.

Среща във Виена

В петък, 17 ноември желаещите да научат повече за дейността на организацията могат да се срещнат с Нели Колева, директор „Публични партньорства“ в Заедно в час / Teach for Bulgaria. Тя ще разкаже повече за дейността и целите на екипа, как може да се кандидатства за самата програма, как чрез работа за подобряване достъпа до качествено образование за повече деца, вие ще можете да развиете и надградите своите личностни и професионални умения.

Събитието ще е полезно на всички настоящи, завършващи или завършили български студенти и професионалисти в Австрия, които се интересуват как да подобрят лидерските си умения, допринасяйки за каузата за равен достъп до качествено образование в България.

За „Заедно в час”

Заедно в час” е неправителствена организация, чиято мисия е осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите.

„Заедно в час” подбира, обучава и подкрепя мотивирани професионалисти да станат учители на учениците с най-голяма нужда от подкрепа за период от 2 години. Участниците по програмата работят целенасочено с учениците за развиване на ключови умения за успех в ХХІ век. След приключване на двете години мнозинството от участниците продължават да са ангажирани в образователния сектор през работа в различни кариерни пътеки.

Фондацията е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All, чийто подход успешно се прилага в повече от 40 други държави на шест континента.

 

Стани съмишленик на „Заедно в час“ във Виена

КОГА: 17. ноември от 19:30 ч в

КЪДЕ: „Das Packhaus“, Marxergasse 24, 1030 Виена

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации