14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиена е най-добрата европейска дестинация за туризъм според читателите на списание ...

Виена е най-добрата европейска дестинация за туризъм според читателите на списание „Conde Nast Traveler“

-- Реклама --
Belbedere: Copyright Eurocomm-PR/Mario Lang

Читателите на реномираното нюйоркско списание за туризъм „Conde Nast Traveler“ са избрали Виена за най-хубавия град в Европа. В тазгодишното проучване са участвали повече от 300 000 фенове – толкова, колкото никога досега в 30-годишната история на наградата.

Австрийската столица дължи първото си място преди всичко на богатото си културно наследство и великолепната архитектура. Но читателите са оценили високо и деликатесите на виенската кухня. С огромна популярност в цял свят се ползва тортата „Захер“, поднесена с бита сметана. Второ и трето място в класацията печелят люлката на Ренесанса Флоренция и белгийският Брюж, който с право се гордее със запазената си средновековна архитектура.

Sachertorte: Copyright Eurocomm-PR

Списанието „Conde Nast“ има тираж от 800 000 броя и се разпространява по целия свят. Всяка година, от 1987 г. насам, то провежда допитване до читателите си за най-популярните туристически дестинации, най-добрите хотели и най-зрелищните забележителности в света. Освен класацията за най-добри европейски дестинации има и световно класиране. В световен план Виена заема второ място, като отстъпва единствено на Токио.

Материал на Eurocomm-PR

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации