8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияДържавна опера-Стара Загора представя във Виена интерактивен джаз концерт

Държавна опера-Стара Загора представя във Виена интерактивен джаз концерт

-- Реклама --

Удивителна комбинация от кино и музика ще бъде представена на сцената в БКИ“Дом Витгенщайн“

ДЖАЗОСПЕКЦИЯ е концерт, търсещ доказателство, че времето и възрастта нямат значение, когато точната тема се съчетае с точната музика и кадри. Това е опит да се обединят възгледите за живота на три поколения творци по една глобална и изключително болезнена тема – бъдещето на нашата планета. Земята е прекрасна, религиите ни учат на добро, но алчността на хората прави света да е такъв, какъвто е днес, и само от нас зависи дали ще го променим! Концертът е по идея на диригента-пианист и виенски възпитаник Димитър Косев.

Музикално концертът е базиран на джаз сюитата на Клод Болинг, френски композитор написал музиката на над сто филма, от които най-известни са „Калифорнйска сюита“ и „Трима мъже за убиване“ . „Сюитата за флейта и джаз трио“ е създадена през 1975 г. През същата година е номинирана за наградата  Грами в категория за „Най-добра камерна музика“. Произведението се състои от седем части : „Барок и синьо“,“Сантиментално“, „Явански“, „Краткотраен“, „Ирландски“, „Универсален“ ,“Бърз“.

Кадрите в този концерт са заимствани от филма на Рон Фрик „Baraka“ от 1992 година. Филм без думи, сниман в продължение на 14 месеца, на 70 мм. лента, в 24 страни, на шест континента. Лентата показва някои от най-красивите места по света в уникална кадрова скорост. Всяка от частите разглежда еволюционното развитие на нашата цивилизация в собствена тема – „Природа“,  „Религии“,  „Природни ресурси“, „Войните, които се водят за тях“, „Народа и децата“ , „Урбанизацията“  и „Системата“.

 „Джазоспекция“  – интерактивен джаз концерт

Музика Клод Боллинг

Кадри от филма „ Baraka“ на Рон Фрик

Режисьор Славчо Николов

Музикален ръководител Димитър Косев

Участват Ива Профирова-флейта, Димитър Косев-пиано, Станислав Георгиев-контрабас, Атанас Георгиев-ударни инструменти

Мултимедия Пламен Асенов

КОГА: 21 октомври 2017 г. от 19 ч.

КЪДЕ: БКИ“Дом Витгенщайн“, Parkgasse 18

Цени на билетите: € 20, € 15;
Студенти: € 12;
Вход свободен за деца до 14 год.
За повече информация и резервация: + 43 1/713 3164

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации