8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългарският театър във Виена отбелязва 10-годишния си юбилей с концерт на Ваня...

Българският театър във Виена отбелязва 10-годишния си юбилей с концерт на Ваня Костова

-- Реклама --

Вече 10-години  задушевната атмосфера на Българския театър във Виена привлича почитателите на Мелпомена с  качествени постановки, поднесени на красив български език. „Подбираме репертоара безкомпромисно”, казва и днес Златка Бойчева, създател на театъра. Тя е добре позната и като преводач, и като душата на уютната сладкарница „Rori’s”. За нея е важно постановките да са емоционално заредени, да докосват хората, да ги разсмиват, да ги карат да се замислят. „Това е наш дълг към любимата ни българска публика“, казва още тя. С помощта на своите сътрудници Елеонора Кандева и Рошел Сариков вече цяло десетилетие Златка Бойчева  не само кани известни български артисти, поети, музиканти да гостуват на българите във Виена, но и сама се изявява на сцената. В залата на Шведенплац 2 са гостували Недялко Йорданов, Искар Радева, Николай Урумов, Марта Вачкова, Наталия Цекова и много други.

От няколко години театърът радва и малките зрители със специални детски постановки, куклени представления и творчески работилници по празниците. Популярност набира и поредицата „Приказки за музиката“, разказваща за живота на велики композитори.

За да отбележи своя 10-ти рожден ден Българският театър е поканил певицата Ваня Костова и нейният син Боян Михайлов. Двамата се изявяват заедно на сцената от 2004 г и вече са спечелили редица отличия и конкурси.

Концерт на Ваня Костова и Боян Михайлов

КОГА: 21 октомври (събота) 2017 от 19 ч.

КЪДЕ: Schwedenplatz 2 (спирка Шведенплац на линии U1 и U4)

За резервация на билети:

0677 617 492 46

0650 814 12 12

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации