6.6 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНовата учебна година започна и за българчетата в Линц и Залцбург

Новата учебна година започна и за българчетата в Линц и Залцбург

-- Реклама --

Текст Катя Илиева

Снимки Пламен Величков

По стар български обичай  учебната година в българското училище „Дунав“ в Линц и Грац започна с хляб, мед, китка здравец и с наричане за здраве и успех в учението. Тържественото откриване се състоя на 23 септември в Линц и 24 септември в Залцбург. Слънчевите  септемврийски дни  и празничното настроение направиха незабравим празника, на който учители, ученици и родители се прекланят пред духовното огнище на българина – училището.

С много трепет и вълнение всички чуха медното гласче на училищното звънче и прекрачиха училищния праг след една чудна, изпълнена с приключения ваканция.

Децата в Линц с вдъхновение рецитираха незабравими детски стихотворения. Те показаха и своята любов към музиката с изпълнение на пиеси за пиано. Разбира се, вълнението бе изписано най-силно на личицата на малките първокласници.

Ден по-късно празничната зала посрещна за трета поредна година и българчетата в Залцбург. С много емоции и слънчеви усмивки и тук първокласниците с нетърпение очакваха да научат българските буквички, за да прочетат и първите си книжки на родния си език.

Приветствени слова и на двете тържества поднесоха Дарина Тонкова – ръководител на училището, учителите и членове на Родителския актив.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации