10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияИнформационен семинар: Родител в Австрия? Приеми предизвикателството!

Информационен семинар: Родител в Австрия? Приеми предизвикателството!

-- Реклама --

Юристи и лингвисти разясняват особеностите на родителството в Австрия

Като родител (или бъдещ такъв) неизбежно се сблъсквате с редица правно-административни проблеми – кога и как да запиша детето си на детска градина, какви са трудовите ми права, как да избера училище? Отглеждайки наследника в чужда езикова среда, изникват и езиковите колебания – на какъв език да говорим у дома, как да поддържаме българския и как да развием немския?

На тези и много други въпроси, свързани с трудностите и предизвикателствата на родителството в Австрия, отговор ще дадат експертите от сдружения Austria for beginners и Linguamulti.

Езиковият специалист Цветелина Ортега ще запознае родителите с предизвикателствата на многоезичната среда – как да се подготвят малчуганите за детска градина и училище, как целенасочено и ефективно да се развива езиковият потенциал на детето, така че то успешно и пълноценно да използва заобикалящите го езици. Участниците ще научат специални техники, практически упражнения и игри, които лесно могат да се прилагат в ежедневието и имат положителн0 въздействие върху развитието на детския език.

Юристите на Austria for beginners Северина Горанова и Миглена Хофер ще запознаят аудиторията с особеностите на австрийската образователна система, започвайки от записването в детска градина. Акцент ще бъде поставен върху взаимоотношенията между работещия родител и  работодателя, получаването на детски надбавки, форми на подкрепа на семействата в Австрия, здравно осигуряване на децата. Специалистите ще дадат и практически съвети за справяне с административни и бюрократични трудности.

КОГА: 01.10.2017 г. (неделя) от 10 до 16ч.

КЪДЕ: Therapiezentrum Gersthof

Такса участие: 35 евро

Регистрация за участие: projects@austria4beginners.at или на телефон 0677 61491610

Срок за записване: 25.09.2017 г.

_____________________

Още по темата:

Предизвикателството да отглеждаш дете в мултиезична среда

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации