6.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияИванка Краева спечели второ място на конкурса "С море в сърцето"

Иванка Краева спечели второ място на конкурса „С море в сърцето“

-- Реклама --
Иванка Краева

Над двеста автори са участвали в третото издание на конкурса „С море в сърцето“, съобщава сайтът gramofona.com. Сред тях е и един от най-активните членове на Българския литературен кръжок във Виена – Иванка Краева. Тричленно жури в състав проф. Боян Биолчев (председател) – филолог, сценарист и белетрист, Милена Лилова- поетеса, Николай Табаков – писател и издател е отредил за нея второто място в раздел „Проза“.

Иванка Краева, която от години живее и работи във Виена, е позната на нашата аудитория с детската си книжка „Къде изчезна зимата„, която тя представи на една от първите сбирки на Българския литературен кръжок във Виена. Иванка Краева е родена и израснала в Бургас и естествено носи морето в сърцето си. Mагистър e по „Медия и реклама” от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. От няколко години тя публикува  разкази и стихове в сайта за художествена литература „Хулите”. През 2015 година стихотворението й „Силуетите на кравите” е номинирано в Националния конкурс за поезия „В полите на Витоша” и е публикувано в същия алманах.

Екипът на блога на българите в Австрия Меланж Булгарен поздравява Иванка Краева и от сърце й пожелава много здраве и творческо вдъхновение!

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации