17.8 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоактуалноЧетвърти събор на българите в Австрия: Фридрихсхоф 2017

Четвърти събор на българите в Австрия: Фридрихсхоф 2017

-- Реклама --

Български народни песни, хора, аромат на българска роза и звучна българска реч за четвърти пореден път ще изпълнят Фридрихсхоф, където ще се проведе станалият вече традиционен Празник на българската роза.

„Съборът представя многообразието на народните ни традиции, съчетано с изпълненията на български творци”, казва арх.Елица Георгиева от галерия „ГАМА”, по чиято идея и концепция се провежда събитието. Тя е и главен организатор на празника, който събира сънародници не само от различни части на алпийската република, но и от съседните държави.

Първата година съборът се проведе под надслов „Да не забравяме корените си“, втората година бе посветена на хляба и свързаните с него традиции, а следващото издание на празника премина под мотото „Да съхраним България” като пеем, танцуваме,  вярваме в традициите и ги предаваме на децата”.

Тази година водещата тема ще  бъде „Словото” и необятната сила на българския  език. Специални гости на събитието от България ще бъдат поетесата и актриса Таня Борисова, Костадин Костадинов, Снежана Йовева, която ще представи сборника „Българите в чужбина. Толкова близо, толкова далеч”, издаден от  Държавната агенция за българите в чужбина, проф.Николай Овчаров, Ангелина Караславова и др.

 Българските  щандове  – както всяка година, ще допълнят пъстрия характер на празника. Българското училище „Св.св.Кирил и Методий”,  магазин за български розови продукти, етно предмети за бита, вина от „Вила Мелник”, фирма „Лактина “ –  пробиотици и закваска за кисело мляко с Lactobacillus bulgaricus, кафе-галерия „Гама” – представя са четвърта поредна година създадената специално за празника  българска лимонада с розово масло – „Розоцвет“ и други.

Кога: 11 юни 2017 г. от 11.00 до 18.00 ч.

Къде: Фридрихсоф

Навигация 2424 Zurndorf,

Römerstrasse 7

+47° 56’ 59.52”,

+16° 56’ 25.76”

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации