14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеДецата от българското училище "Дунав" в Линц и Залцбург започнаха подготвката за...

Децата от българското училище „Дунав“ в Линц и Залцбург започнаха подготвката за Великден

-- Реклама --

С великденски работилници в учениците Линц и Залцбург се подготвиха за светлия християнски празник

Текст: Деница Спасова

За поредна година българско училище „Дунав“ зарадва своите възпитаници и техните родители като ги пренесе в атмосферата на един от най-светлите християнски празници – Великден.

В Линц празникът беше отбелязан на 01.04 в малката зала на училището. Участниците във великденската работилница бяха зарадвани с множество изненади. Децата имаха възможност да си изработят красиви великденски кошнички, да оцветяват и да декорират пластмасови яйца.

Няма как да пропуснем и приготвянето на традиционните великденски козунаци. Прекрасният им аромат се разнасяше из цялото училище и всички присъстващи с любопитство се отправяха към кухнята, където Галина Георгиева разкриваше тайните на това изкуство пред децата.

Усмихнатите лица и ароматът на топли козуначета ме върнаха обратно в детството, а радостоно бе, че с креативни идеи се отличиха не само децатa, но и някои родители.

След като приготвиха великденските козунаци, всички се отправиха към залата, където театралната група с ръководител Катя Илиева пренесе публиката в празничната атмосфера на Лазаровден. Спектакълът носеше името „Лазарки“ и представяше най-важният обичай на този пролетен християнски празник – лазаруването.

За веселото настроение допринесе и музикалният клуб с много великденски песни.

След това всички имаха възможност да опитат ароматните великденски козуначета, да си изработят по нещо за спомен на работилницата и заедно да споделят магията на празника. С много смях, игри и закачки беше изпълнен този празничен ден, в който българско училище „Дунав“ отново се превърна в едно малко островче на българските традиции и обичаи, където детските усмивки и веселото настроение винаги успяват да те върнат у домa.

Великден беше отбелязан и от възпитаниците на българско училище „Дунав“ в Залцбург. Тържеството там се проведе на 02.04. – още един слънчев пролетен ден изпълнен с много весело настроение!

Празникът се състоя в малката зала на училището. Всички с нетърпение очакваха да видят какво са подготвили учителите и техните възпитаници за този светъл празничен ден.

Няма как да пропуснем традиционната великденска работилница, която е забавление, както за децата, така и за техните родители, които винаги се включват с огромно удоволствие и любов.

Децата имаха възможност да си боядисат яйца, да изработят прекрасни великденски кошнички и книжки.

И тук публиката се наслади на прекрасния спектакъл „Лазарки“, изпълнен от децата от втори клас.

За чудесната празнична атмосфера се погрижиха и младите танцьори, които представиха изяществото на българския фолклор. Всички усетиха вълшебството на светлия празник и заедно изпяха песента „Лаленце се люлее“.

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации