10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияОтбелязваме Международния ден на екскурзовода с посещение в Австрийската национална библиотека

Отбелязваме Международния ден на екскурзовода с посещение в Австрийската национална библиотека

-- Реклама --

Екскурзоводката Диана Пиперова ще разведе българските групи из красивата „Прункзаал“ на Австрийската национална библиотека

Prunksaal

Тази година Съюзът на лицензираните екскурзоводи във Виена ще отбележи Международния ден на екскурзовода с посещение на Националната библиотека. Почитателите на историята и старите книги ще могат да се възползват от безплатните разходки с гид из разкошната сграда. По традиция туровете се предлагат на най-различни езици, а от няколко година вече и на български.

Съюзът на лицензираните екскурзоводи е създаден на 21 февруари 1985 г. във Виена. През 1989 г. е взето решение този ден да се обяви за Световен ден на гидовете и на него да се организират безплатни разходки. Целта на тази инициатива е от една страна, да се стимулира интересът на хората към историята и културата на съответния град, а от друга страна – да се привлече вниманието им към работата на професионалните екскурзоводи.

 

През 2015 г. към пъстрата палитра от езици, на които се провеждат организираните турове, се прибави и българският, а нашите сънародници бяха сред най-многобройните гости, обикалящи Виенския университет. „Колегите ми останаха много впечатлени от големия интерес на българската общност и щедростта, която проявиха хората към нашата дарителска акция“, сподели тогава Диана Пиперова. Тя е добре позната и като екскурзовод на тематичните разходки „Непознатата Виена”, организирани от блога на българите в Австрия Меланж Булгарен. Тази година Диана отново ще поведе две български групи, за да им разкаже за богатствата на великолепната зала на дворцовата библиотека.

Посещение на Австрийската национална библиотека по повод Международния ден на екскурзовода

bibliotekКОГА: 19 февруари (неделя) от 11.30 ч и 14.45 ч.

КЪДЕ: Австрийска национална библиотека

Josefsplatz 1, 1010

Среща във фоайето на музея. За всеки тур е необходимо да се вземе карта за преброяване.

Беседите са безплатни.

 

За повече информация:

Диана Пиперова

vienna-with-guide.com

diana.piperova@gmx.net

0043 650 531 1792

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации