За пета поредна година децата от българско училище „Никола Вапцаров“ в Грац отпразнуваха заедно Коледа

25. декември 2016 | By | Reply More

graz2016

Текст: Елизабет Спасова

Българско училище „Никола Й. Вапцаров“ в Грац навърши 5 години. С напредване на времето образованието по български език и литература, истрия и фолклор става все по-задълбочено, а децата от България , все по-сплотени! Това си личи по аплодисментите, които те получават на всяко тържество.

graz2016-1По случай настъпването на коледните и новогодишните празници малчуганите представиха етюд по приказката „Сливи за смет”, много песнички, народни и модерни танци. За развълнуваните родители бе удоволствие да слушат как децата, които посещават уроци по гъдулка, вече свирят популярни фолклорни песни. Празникът не мина без изненади. Най-голямата от тях бе стартът на коледен конкурс за писане. По големите ученици, които вече пишат и четат добре, представиха тазгодишните си творения свързани с Рождество Христово и Нова година. Кулминацията на официалната програма, както обикновено, бе хорото на майките.

И точно, когато всички останаха с впечатление, че тържеството приключва, пристигнаха двама симпатични пратеници на Дядо Коледа.Те зарадваха децата с награди за усърдното учене и за това, че не забравят езика ни и България.

graz2016-2

След зимната ваканция учебните занятия продължават, благодарение на желанието на родители и деца за съхрание на българския дух и култура и разбира се благодарение на всеотдайността на на учителките, които отделят всяка своя събота за грижа за бъдещетото на България!

Please follow and like us:

Category: Aвстрия, Oбразование, актуално, България, възпитание, Грац, история, култура, празници, традиция, училище

Leave a Reply