10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНепознатата Виена: Тематична разходка с екскурзовод из двореца Шьонбрун

Непознатата Виена: Тематична разходка с екскурзовод из двореца Шьонбрун

-- Реклама --

Още в началото на Новата година ще посетим великолепния дворец Шьонбрун и ще се запознаем с историята на неговите известни обитатели

Най-известната и посещавана туристическа забележителност в Австрия. Лятна резиденция на Мария Терезия. Дворецът, в който е роден, работил и починал на 86годишна възраст император Франц Йозеф. Да, познахте. Отново Ви каним да се разходим из стаите и салоните на великолепния Шьонбрун, да надникнем в императорските покои, да видим залата, в която 6-годишният Моцарт демонстрира музикалния си талант и да се насладим на богатството и разкоша на Хабсбургите.

Из 300-годишната история на двореца Шьонбрун отново ще ни преведе нашата очарователна екскурзоводка Диана Пиперова. Заедно ще надникнем в работните кабинети на императорите, в техните спални и бални зали.

В нашите разходки винаги търсим нещо по-рядко и изключително и затова отново решихме да се спрем на Големия тур – разходка, обхващаща 40 стаи (Императорският тур предлага едва 22 стаи), включително и личните императорски покои. Така ще сме сигурни, че сме разкрили всички тайни на Хабсбургите и техните приближени. А ако остане неразгадана някоя загадка, то е защото те са решили тя да витае и да напомня за тях за вечни времена.

И така, първата ни разходка за новата 2017 година отново ще бъде в двореца Шьонбрун. Тъй като изискването на администрация е групите да не надхвърлят 40 човека (включително и децата), молим всички желаещи да се включат в разходката, да се запишат предварително. В случай, че плановете Ви се променят и не можете да дойдете, обадете се и отменете резервацията.

За да може повече хора да имат възможност да се докоснат до великолепието на Шьонбрун и чуят увлекателния разказ на Диана Пиперова, предлагаме две дати за разходка – на 14 (събота) и 15 (неделя) януари 2017 г.

Непознатата Виена: Тематична разходка с екскурзовод  на български език из двореца Шьонбрун

Кога: 14 януари (събота) 2017 от 14.30 ч.

15 януари (неделя) 2017 от 14.30 ч.

Къде: Пред билетния център на Шьонбрун (веднага след централния портал вляво)

За да ни познаете по-лесно, нашата асистентка ще държи табела с надпис „Непознатият Шьонбрун”.

Цената на беседата е 8 евро, за студенти – 5 евро, за деца и ученици – безплатно.

Цената на билета за Grand Tour за възрастни е 16,40 евро, за ученици (6-18 години) – 10,80 евро, студенти (19-25 години) – 15.00 евро, деца под 6 години – безплатно.

На всички присъстващи ще бъдат осигурени слушалки. Разходката е с продължителност около 2 часа.

Предварително записване на адрес diana.piperova@gmx.net е задължително.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации