18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългарски стоки привличат вниманието на посетителите на коледния базар пред виенското кметство

Български стоки привличат вниманието на посетителите на коледния базар пред виенското кметство

-- Реклама --

Волфганг Кьонигслеенер компетентно и търпеливо обяснява на гостите предимствата на българската натурална козметика

Йорданка Теофилова и Волфганг К с гордост представят българските стоки на най-големия коледен базар във Виена
Йорданка Теофилова и Волфганг Кьонигслеенер с гордост представят българските стоки на най-големия коледен базар във Виена снимка Меланж Булгарен

Най-големият и посещаван коледен базар във Виена е този пред сградата на кметството.  Той грейна с нова украса и вече привлича многобройни посетители. Годишно близо 3 млн. души посещават базара, за да се порадват на великолепната украса, да опитат пунш и греяно вино или да закупят малък подарък за предстоящите празници.

Българско участие

Един от 150-те щанда, предлагащи сувенири и подаръци, тази година е зареден с българска козметика – продуктите са на фирма Biofresh и са изцяло натурални. Вниманието привличат сериите Rose of Bulgaria и Rose Oil of Bulgaria, в които е използват прочутото розово масло. Сапуни, кремове за лице и ръце, тоалетна вода, парфюми изпълват щанда и разнасят уханието на роза. Розата е в основата и на розовото сладко и розовите бонбони, които допълват асортимента. Всички продукти са красиво опаковани и грижливо подредени на щанда, така че всеки да може не само да ги види добре, но и да пипне и опита.

Идеята да се представи българска козметика на виенския коледен базар е на Йорданка Теофилова, но истинският мотор за реализацията е австрийският й партньор Волфганг Кьонигслеенер. Основната дейност на съвместната им фирма WoYo е далеч от ароматите и мекотата на козметиката, но двамата решават, че качествената българска стока трябва да се представи на австрийците и многобройните туристи, посещаващи Виена по Коледа. Огромната инвестиция за наем на щанда ги отказва и те с ентусиазъм осъществяват идеята си. Нещо повече – наемат щанд и на пазара Шпителберг, известен с автентичната си атмосфера и ръчно изработените подаръци и сувенири. По настояване на Волфганг Кьонигслеенер, страстен почитател на ястия приготвени в гърне, към асортимента на щандовете се прибавят и глинени съдове – гювечета, различни размери гърнета и сачове.

Волфганг Кьонигслеенер вещо обяснява предимствата на готвенето в гърне и сач снимка Меланж Булгарен
Волфганг Кьонигслеенер вещо обяснява предимствата на готвенето в гърне и сач
снимка Меланж Булгарен

Клиентите

„Тук сме едва от четири дни и бяхме посетени от много българи, които са изключително добронамерени, радват се искрено, пожелават ни успех и обещават да доведат австрийските си приятели”, споделя първите си впечатления Йорданка Теофилова. Според нея повечето посетители от Източна Европа вече познават българските продукти на розова основа. Китайските групи също с радост разпознават аромата на българска роза. Най-трудни клиентите са немците и австрийците, но тук на помощ идват търговските умения на Волфганг. Истинско удоволствие е да го наблюдава човек как компетентно обяснява предимствата на готвенето в гърне. Той е готов веднага да предложи рецепта, да опише подробно кое месо колко време трябва да се задушава и защо ястието става по-вкусно. Със същия ентусиазъм и вещина разяснява качествата на българското розово масло. „Разбирате ли, 2000 розови листчета са необходими, за да се получи една-единствена капка розово масло”, разкрива той тайните на производствения процес и след това демонстрира финия аромат на парфюмите. Клиентите слушат внимателно, кимат разбиращо и ако не купят веднага, обещават да се върнат. „Предлагаме много качествен продукт и затова с удоволствие го представям на хората”, казва Волфганг, който от години е влюбен в България и нейната природа.

Клиентите си тръгват с усмивка и покупка от щанда на фирма WoYo снимка Меланж Булгарен
Клиентите си тръгват с усмивка и покупка от щанда на фирма WoYo
снимка Меланж Булгарен

За да демонстрират по-добре качествата на предлаганите стоки, от WoYo са се погрижили и за допълнителна реклама – на три монитора, монтирани на щанда, се сменят клипчета, разкриващи благоприятните ефекти от ползването на натурална козметика. Така щанд 131 е единственият на целия базар с интерактивна реклама.

Йорданка Теофилова и Волфганг К с гордост представят българските стоки на най-големия коледен базар във Виена
Малки монитори, монтирани на щанда, представят предимствата на българските продукти

Планове

Йорданка Теофилова и Волфганг Кьонигслеенер ще представят българските стоки на коледния базар пред Ратхауз до 26 декември. Вече имат планове и за постоянно представяне на тези продукти в Австрия, ако са убедят в трайния интерес на клиентите към тях. Засега двамата са заредени с много оптимизъм, че ще убедят австрийците да оценят родните продукти.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации