10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияПрожекция на филма "Ботев - в сянката на паметника" в БКИ"Дом Витгенщайн"

Прожекция на филма „Ботев – в сянката на паметника“ в БКИ“Дом Витгенщайн“

-- Реклама --

botev

Кой, как и защо уби Ботев – въпроси, които често си задаваме, ровейки из миналото и на които не намираме еднозначен отговор. Теориите за смъртта нa Ботев започват от там, че е убит от случаен турски куршум, минават през версиите за самоубийство от отчаяние и безизходица и достигат до тезата, че е убит от четниците си след разпра.

Филмът „Ботев в сянката на паметника“ представлява възстановка и криминологичен анализ на различните версии без да налага конкретна теория. Актьорите са внимателно подбрани по възраст и физическа прилика с действителните участници в събитията. Представянето е автентично, без патетичните залитания и излишни емоции. В интервютата участниците и специалисти защищават своя възглед на базата на дългогодишни проучвания и оставят преценката на публиката.

Филмът ще бъде излъчен на 21 октомври (петък) в БКИ“Дом Витгенщайн“ като след прожекцията зрителите ще имат възможност да разговарят с режисьора Жеско Давидов и историка от Софийския университет проф. д-р Пламен Митов на тема „От кого, как и зашо бе убит Ботев“.

КОГА: 21 0ктомври (петък) от 19 ч.

КЪДЕ: БКИ“Дом Витгенщайн“, галерия Партер

Parkgasse 18

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации