6.6 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоOбразование"Българският певчески хор"- Виена ще проведе прослушване за набиране на участници

„Българският певчески хор“- Виена ще проведе прослушване за набиране на участници

-- Реклама --

plakat-hor

Наскоро под егидата на Българската културно-просветна организация „Кирил и Методий“ и под ръководството на диригента Георги Николов започна създаването на любителски български певчески хор. Целта на инициативата е да спомогне за по-доброто опознаване и обединяване на българите във Виена чрез музиката. Програмата на хора ще обхваща не само български музикални произведения, но и музика от цял свят, затова и участници от други страни са добре дошли.

Предвижда се хорът да подготвя самостоятелни концерти, също и да участва в съвместни концерти с други хорове и оркестри.

Репетициите ще се провеждат веднъж седмично.

Месечният членският внос е 40€ за работещи и 20€ за ученици и студенти.

Първият месец от обучението е пробен и не се заплаща!

Първото прослушване ще се проведе в петък, 21 октомври от 18.-20.00 на адрес:

Thelemangasse 6, 1170 Wien.

Второто прослушване за участие в хора ще се проведе на 6 ноември 2016 (неделя) от 18:00 на адрес Geusaugasse 2, 1030 Wien (5 мин от U3/U4 Wien Mitte-Landstraßer-Hauptstraße).

Целта на прослушването е да се определи правилната позицията на гласа.

Желаещите да участват в прослушването трябва да подготвят по 2 кратки неща, (песен или ария по избор), както и да копират ноти, ако ще им е нужен съпровод на пиано.

fs_georgi-nikolov-22-600-x-401

Георги Николов е роден в Пловдив. Завършил е музикалното училище като челист. От 2010 живее и работи във Виена и развива музикалната си кариера като тенор, челист и диригент. Представител на младото поколение музиканти, Георгги Николов пее към хора на Виенската опера и в Театър ан дер Вийн като част от Арнолд Шьонберг хор също и като солист и гост към различни църковни хорове, участва в различни хорови концерти и проекти. Като челист е свирил в различни оркестри във Виена, Германия, Китай. Участва в гастролни концерти.

През 2015 създава свой оркестър New VIS Orchestra (New Viennа International Orchestra), който ръководи и дирижира. Използва своите контакти в музикалните среди и привлича много колеги за участие в различни проект. Хорът се готви за пето поредно турне в Китай през зимата, както и за няколко много големи и интересни проекта през следващите 2 години.

 

За информация и контакт:

Георги Николов

Мобилен: +43 688 901 23 43

Мейл: georgi.nikolov@gmx.at

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации