18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияПрезидентът Росен Плевнелиев на работно посещение в Австрия

Президентът Росен Плевнелиев на работно посещение в Австрия

-- Реклама --

Българският държавен глава ще получи най-висшето държавно отличие на Австрия „Голяма звезда на Почетния знак за заслуги“

plevneliev+FisherНа 26 и 27 април държавният глава Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Република Австрия, съобщават от канцеларията на президента.

В късния следобед на 26 април държавният глава ще разговаря във Виена с Федералния президент на Република Австрия д-р Хайнц Фишер. Развитието на търговските и икономическите връзки между двете държави, сътрудничеството в борбата с тероризма и предприетите действия за справяне с миграционния натиск към Европа, както и партньорството в ЕС, ще бъдат във фокуса на разговора на двамата президенти. По време на срещата българският държавен глава ще бъде удостоен с „Голяма звезда на Почетния знак за заслуги към Република Австрия“. За своите лични усилия за развитието и утвърждаването на българо-австрийските отношения федералният президент д-р Хайнц Фишер ще получи орден „Стара планина“ с лента. Неговото последно посещение в София бе в края на октомври 2014 г., а двамата държавни мъже се срещнаха за последно през март миналата година във Виена. Припомняме, че вторият  мандат на австрийския президент изтича и през юли тази година той официално ще предаде поста на своя наследник. Кой ще бъде той, ще се реши на втория тур на изборите на 22 май 2016 г., на който ще се явят кандидатът на Партията на свободата Норберт Хофер и независимият кандидат и бивш говорител на Зелените Александър ван дер Белен.

На 27 април в Санкт Пьолтен президентът Росен Плевнелиев ще проведе среща с министър-председателя на Федерална провинция Долна Австрия д-р Ервин Прьол.

По-късно през деня в манастира „Клостернойбург“ българският държавен глава и министър-председателят на Долна Австрия ще открият изложбата „Блясъкът на Изтока – християнско изкуство от България“.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации