7.7 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКметът на София Йорданка Фандъкова е на работно посещение във Виена

Кметът на София Йорданка Фандъкова е на работно посещение във Виена

-- Реклама --

Столична община проучва опита на Виена в управлението на отпадъци

Кметът на София Йорданка Фъндъкова се среща със своя колега д-р Михаел Хойпъл снимка ©Eurocomm PR
Кметът на София Йорданка Фъндъкова се среща със своя колега д-р Михаел Хойпъл   снимка ©Eurocomm PR

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова заедно със заместник-кмета по екология Мария Бояджийска, изпълнителния директор на „Топлофикация“- София Георги Беловски и други експерти имаха днес среща с виенския си колега д-р Михаел Хойпъл, съобщиха от Ойроком-ПР София. На срещата е присъствала и посланика на РБългария в Австрия Елена Шекерлетова.

Целта на работната визита е да се проучи опитът на австрийската столица в ефективното управление и преработване на отпадъци.

В програмата е предвидено посещение на най-новата инсталация на Виена за изгаряне на отпадъци Пфафенау, както и на инсталацията Шпителау, която се намира в гъсто населен район в централната част на австрийската столица. Възможност да разгледат двете инсталации имат и граждани от район „Сердика“, които са във Виена заедно със столичния кмет.

Столичната община ще поиска и съдействие при разработването на цялостна енергийна стратегия на София, която е част от прилагането на зелени политики за намаляване на потреблението на енергия и намаляване на вредните емисии.

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации