18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия започва анти-мигранстка кампания в Афганистан

Австрия започва анти-мигранстка кампания в Афганистан

-- Реклама --

Целта на информационна кампания е да намали броя на пристигащите от Афганистан мигранти

asyl1Автобусите в афганистанската столица Кабул и още пет големи града в страната ще бъдат облепени с постери, предупреждаващи гражданите, че няма смисъл да търсят убежище в Австрия. Това послание ще бъде разпространено и чрез телевизионни клипове, уеб сайтове, ежедневници и съобщения в социалните мрежи. Кампанията на австрийското вътрешно министерство ще струва 10 000 евро и цели да спре потока от емигранти към Европа. Тя е част от предприетите от правителството мерки за ограничаване броя на бежанците от Афганистан на територията на страната.

През миналата година в алпийската република са подадени 90 000 молби за убежище като близо една четвърт от тях са от афганци. Очаква се през тази година тази тенденция да продължи.

Според вътрешния министър Йохана Микъл-Лайтнер този подход е честен спрямо хората, които трябва да бъдат предупредени още преди да тръгнат, че почти няма шанс да получат емигрантски статут в алпийската държава. Австрия въведе най-строгите в Европа закони спрямо бежанците, ограничавайки правото на престой на три години, след изтичането на които всеки отделен случай ще се решава индивидуално; силно затегнат е и режимът за събиране на семейства. Въведената горна граница от 37 500 молби за убежище годишно налага драстично редуциране на пристигащите хора.

С големи главни червени букви Австрия ще казва на афганците, че по икономически причини „Няма убежище в Австрия“. Рекламите ще обясняват и за тавана върху броя на имигрантите, политиката на депортация и стриктните правила за приемане на семействата на новодошлите. Те ще предупреждават и за лъжливата информация, разпространявана от трафикантите.

asyl2

Австрия вече има опит с подобна кампания след като миналата година трябваше да се справи с вълната от косовари, потеглили към ЕС. С подобни мерки Австралия също предупреди желаещите да емигрират, че няма да превърнат страната в свой дом, а анти-имигрантската партия в Швеция още миналата година заговори за камапания в чуждестранните медии, обезкуражаваща търсещите убежище.

____________

Още по темата:

Австрия прие един от най-строгите бежански закони в Европа

Австрия ще въведе дневни и почасови квоти за бежанци

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации