17.8 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиевъзпитаниеБаба Марта и тази година не пропусна да навести българчетата в Австрия

Баба Марта и тази година не пропусна да навести българчетата в Австрия

-- Реклама --

БУ „Дунав“ отново спази прекрасната българска традиция и даде възможност на своите възпитаници да си изработят мартеници, с които да се закичат на 1 март

Текст Дарина Тонкова, ръководител на българското училище в Линц и Залцбург

Снимки Петър Андреев

Linz1
Баба Марта в Линц

Както всяка година, в края на февруари учениците от българското училище „Дунав“ в Линц посрещнаха Баба Марта и сами изработиха красиви мартенички за най-хубавия български празник. Този път Баба Марта се разходи и в Залцбург, където я посрещнаха малчуганите от новото българско школо в града на Моцарт.

В Линц

На 27.02.16 Баба Марта прекрачи прага на богато украсената зала, където нетърпеливо я чакаха деца и възрастни. Тя извади от кошницата си бяла и червена прежда, за да могат всички да си направят мартенички – символ на здравето, красотата и силата. Първо, постави в ръката на всяко дете парче вълна и показа как от него може да се изпреде прежда. След това се втурна да помага на всички събрали се да си изработят червено-бели бижута.

Linz3

Малчуганите се отблагодариха с песни и стихотворения, посветени на празника и пролетта.

Linz2

В Залцбург

Ден по-късно Баба Марта посети и децата от Залцбург. Учениците бяха подготвили музикално-артистична програма, с която да зарадват добрата старица. С много настроение и вълнение ученици и родители си припяваха песничките за Марта, които звучаха от тонколоните.

Salzburg 2

Сръчните детски ръчички се надпреварваха кой ще направи най-красивата мартеница. Освен прекрасни бяло-червени бижута от прежда, децата изработиха пролетни картички и апликации от конци и хартия.

Salzburg 1

Salzburg 3

Още снимки от тържествата в Линц и Залцбург може да видите ТУК

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации