6.6 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрийските профсъюзи ще предлагат правни консултации по трудови въпроси на български език

Австрийските профсъюзи ще предлагат правни консултации по трудови въпроси на български език

-- Реклама --

В рамките на проект, подкрепян от Министерство на труда, социалните въпроси и защита на потребителите, Австрийските профсъюзи ще предлагат безплатни правни консултации по трудови въпроси на български език. Официалното откриване на новата услуга ще бъде на 7 март.

Повече за новата услуга за Меланж Булгарен разказват д-р Азем Олкай и маг.Милена Панева

 

oegb_RGBБихте ли ни разказали повече за проекта на австрийското социално министерство, в рамките на който ще се провеждат правните консултации на български език?

Австрийските профсъюзи представляват интересите на всички трудещи се в Австрия без значение тяхната националност, религия или етническа принадлежност. Още от основаването си през 1945 г. те постоянно водят правни консултации  и разполагат с много знания в тази област. За работниците от чужбина, в това число и мигрантите, живеещи в Австрия, досега Профсъюзите предоставяха правна информация на турски и сърбо-хърватски език. Тази услуга от доста време вече се предлага и на чешки и словашки език.

С подкрепата на Австрийското министерство на труда, социалните въпроси и защита на потребителите вече е възможно да осигурим за поне една година безплатни правни консултации в областта на трудовите и социални въпроси на български език.

По какви проблеми могат да се обръщат към Вас българските работници в Австрия?

Ние предлагаме трудови и социални консултации. Често мигрантите не са запознати добре с правата и задълженията си тук. Това се случва най-вече, когато не знаят добре немски език. Затова ние предлагаме социални и правни консултации на български език. Всекi желаещ може да се запише за среща на телефон 01/53 444-39 100 или на имейл: servicecenter@oegb.at.

Колко често един работник може да се обръща към Вас?

Толкова често, колкото му е необходимо.

Für den Deutschen Text klicken Sie bitte Hier

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации