10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеПосещение в Природо-научния музей по повод Международния ден на екскурзовода

Посещение в Природо-научния музей по повод Международния ден на екскурзовода

-- Реклама --

За втора поредна година българските групи ще бъдат водени от Диана Пиперова

NHM

„Виена – град на природата“ е тазгодишната тема на Международния ден на екскурзовода в австрийската столица. Почитателите на историята и природата ще могат да се възползват от безплатните разходки с гид из залите на Природо-научния музей. По традиция те се предлагат на най-различни езици, а от миналата година вече и на български.

Съюзът на лицензираните екскурзоводи е създаден на 21 февруари 1985 г. във Виена. През 1989 г. е взето решение този ден да се обяви за Световен ден на гидовете и на него да се организират безплатни разходки. Целта на тази инициатива е от една страна, да се стимулира интересът на хората към историята и културата на съответния град, а от друга страна – да се привлече вниманието им към работата на професионалните екскурзоводи.

den na ekskurzovodaПрез 2015 г. към пъстрата палитра от езици, на които се провеждат организираните турове, се прибави и българският, а нашите сънародници бяха сред най-многобройните гости, обикалящи Виенския университет. „Колегите ми останаха много впечатлени от големия интерес на българската общност и щедростта, която проявиха хората към нашата дарителска акция“, сподели тогава Диана Пиперова. Тя е добре позната и като екскурзовод на тематичните разходки „Непознатата Виена”, организирани от блога на българите в Австрия Меланж Булгарен. Тази година Диана отново ще поведе две български групи, за да им разкаже за богатствата на Природо-научния музей във Виена. За най-малките любители на природните чудеса има отделна разходка, съобразена с техните интереси и възможности.

Събраните от дарения средства ще бъдат използвани за развитие на специален научен проект на музея.

NHM1

Тема: „Naturstadt Wien“ – Природо-научен музей

Кога: 21 февруари 2016 г. от 11.00 ч и 14.30 ч.

за деца – от 12.45 ч.

Къде: Природо-научен музей, (Maria-Theresien-Platz, 1010)

Среща във фоайето на музея. За всеки тур е необходимо да се вземе карта за преброяване.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации