10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНепознатата Виена: Разходка с екскурзовод из двореца Шьонбрун

Непознатата Виена: Разходка с екскурзовод из двореца Шьонбрун

-- Реклама --

 

Елате с нас, за да посетим заедно 40 великолепни зали и стаи в баровковия дворец Шьонбрун

След като изпратим и студения февруари, време е да се върнем към тематичните разходки, организирани от блога на българите в Австрия Меланж Булгарен, и да продължим заедно да откриваме красотите на Виена.

През 2016 г. се навършват 100 години от смъртта на кайзер Франц Йозеф. Управлявал 68 години Австро-унгарската империя, той е оставил забележителна следа не само в австрийската, но и в европейската история. За да научим повече за живота на този влиятелен мъж, съпруг на известната Елизабет (Сиси), решихме да посветим първата за 2016 г. тематична разходка на двореца Шьонбрун – мястото, където Франц Йозеф е роден и където умира на 86 годишна възраст.

Шьонбрун е най-известната и посещавана туристическа забележителност в Австрия. Само през миналата година през залите на двореца са минали над 2,36 млн. човека! Лятната резиденция на Мария Терезия, мястото, където 6-годишният Моцарт демонстрира музикалния си талант пред императорското семейство, разкрива най-пълно богатството и разкоша на Хабсбургите. Бароковият дворец е събрал над 300 години история, която ще открием отново с помощта на екскурзоводката Диана Пиперова. Тези, които вече година посещават нашите разходки, знаят, че тя умее да „оживява” историческите факти и да ни представя главните герои в събитията от тяхната чисто човешка страна.

Като хора, живеещи от години във Виена, решихме, че не можем да се задоволим с 22-те стаи, които предлага класическият Императорски тур. Ние заслужаваме да видим и научим повече и затова се спряхме на Големия тур, обхващаш 40 стаи, включително и личните императорски покои. Така в края на разходката ще сме сигурни, че сме надникнали във всяко интересно кътче от великолепния дворец и сме се запознали с всички детайли от ежедневието на императорското семейство.

И така на 6-и март (неделя) в 14.30 ч. ще се срещнем пред билетния център, веднага след централния портал вляво.. За да ни познаете, нашите любими асистентки ще държат табела с надпис на български „Непознатият Шьонбрун”. В рамките на час и половина, тоест до 16 ч. заедно ще изучаваме историята на двореца и съдбата на неговите известни обитатели. Ще предприемем Големия тур, за да сме сигурни, че сме разкрили всички тайни на императорите и техните приближени. А ако остане неразгадана някоя загадка, то е защото Хабсбургите са решили тя да витае и да напомня за тях за вечни времена.

Непознатата Виена: Шьонбрун – тематична разходка с екскурзовод на български

Кога: 6 март 2016 от 14.30 ч

Къде: Пред билетния център на Шьонбрун (веднага след централния портал вляво)

Цената на беседата е 8 евро, за студенти – 5 евро, за деца и ученици – безплатно.

Цената на билета за Grand Tour за възрастни е 15,90 евро, за ученици (6-18 години) – 10,50 евро, деца под 6 години – безплатно.

Предварително записване на адрес diana.piperova@gmx.net е препоръчително.

Приятели, ние вече имаме подготвени маршрути за предстоящите през 2016 тематични разходки от инициативата „Непознатата Виена“, но ще се радваме, ако и Вие споделите своите идеи и предложения с нас.

_____________

Инициативата „Непознатата Виена“ навърши една година

Диана Пиперова: Виена е много повече от красив град

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации