10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВреме за кънки: Площадът пред Ратхауз се превръща в ледена пързалка

Време за кънки: Площадът пред Ратхауз се превръща в ледена пързалка

-- Реклама --

Wiener Eistraum 2016 започва на 21 януари точно в 19 ч.

wiener eistraum

Обичате кънките, развлеченията с приятели, вкусната храна и добрата музика? Всичко това на куп може да се намери на ледената пързалка пред кметството на Виена! От 21 януари до 6 март там ще е мястото за забавления и спорт на малки и големи любители на зимните кънки.

Wiener Eistraum 2016

Ледената мечта, както виенчани наричат най-голямата открита пързалка в столицата ще бъде официално открита на 21 януари 2016 г. от 19 ч. След шоуто, посетителите ще имат възможност да се попързалят безплатно до 22 ч.

Пързалката, която тази година навършва 21 години, е сред най-големите зимни атракции в австрийската столица. Ако през 2013 г. тя е била посетена от 590 000 човека, то през 2015 г. те са вече 700 000! Повишеният брой фенове налага и разширяването на пространството тази година с нови 1 000 кв.м. Площадката, на която малчуганите и неопитните кънкьори могат да се упражняват на спокойствие, вече е 550 кв.м. Тя е на разположение на начинаещите безплатно от понеделник до петък от 9 до 16 ч. След това идва ред на любителите на кърлинг, които ще разполагат с осем писти. Криволичещата пътека вече с дължина 820 м. свързва двете ледени площадки, а специален мост осигурява гледка от високо към ледения рай.

wiener eistraum1

На разположение на нуждаещите се са 2000 чифта затоплени кънки от 23 до 52 номер, както и 300 шлема за малчуганите.

60 фирми и 350 човека са били ангажирани с изграждането на съоръжението, което е любимо място на виенчани и гости на града.

Вкусна почивка

Сьомга печена на дървени въглища е само един от деликатесите, на които ще могат да се насладят посетителите на ледената пързалка
Сьомга печена на дървени въглища е само един от деликатесите, на които ще могат да се насладят посетителите на ледената пързалка

В минутите за отдих любителите на зимните забавления ще могат да се стоплят и освежат в някоя от дървените къщички. Всеки ще може да се сгрее с чай, кафе, пунш, горещ шоколад или да похапне на някой от кулинарните щандове. Те отново ще изкушават с регионални и био продукти, сладкиши и ядки.

Пързалката е отворена всеки ден от 9 до 22 ч. Цената на билет за възрастен е 7,50 евро.

Повече информация за Wiener Eistraum 2016 ТУК

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации