17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияС изгодни оферти България ще бъде предпочитана турстическа дестинация за австрийците през...

С изгодни оферти България ще бъде предпочитана турстическа дестинация за австрийците през 2016

-- Реклама --

Ниски цени и директни полети са основните фактори, които правят почивката в България привлекателна за австрийците

Golden_Beach

„Държавата, която главно заради ниските цени ще отчете бум в продажбата на почивки, е България”. Това казва изпълнителната директорка на TUI за Австрия Лиза Ведиг пред в.”Куриер”. Според нея още през миналата година е отбелязан ръст на резервациите, а през 2016 г. се очаква нов тласък главно заради директните полети на „България Ер” от Виена до Варна. „Ще предложим и полети до Бургас от Линц и Грац. За семействата това е добър вариант за морска почивка”, казва още Лиза Ведиг.

С по-ниски цени през новия сезон ще се опитат да привлекат туристи от Австрия и гръцките острови Закинтос, Кефалония и Карпатос. От по-далечните дестинации привлекателна с изгодни предложения е Доминиканската република.

По-често, но за по-кратко ще пътуват австрийците през 2016 г. сочат данните от изследване на туристическата агенция TUI. Сред предпочитаните дестинации за австрийците са Турция, Майорка, Гърция, Хърватска и Италия. За по-далечни пътувания се търсят оферти за САЩ, Австралия, Тайланд, Малдивите, Индонезия и Обединените арабски емирства.

За частни пътувания жителите на алпийската република отделят средно 1 500 евро на година. Близо ¼ харчат не повече от 1000 евро годишно за почивки, а всеки десети не дава повече от 3000 евро.

Всеки втори австриец прави резервациите за почивка онлайн, а 28% се обръщат към туристически агeнции.

____________

Още по темата:

Скучен щанд на кьоше

България и Австрия ще развиват съвместни проекти в областта на туризма

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации