7.7 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрийският канцлер се обяви за връщане на икономическите мигранти и засилване на...

Австрийският канцлер се обяви за връщане на икономическите мигранти и засилване на контрола по границите

-- Реклама --

„Трябва да има по-малко бежанци“, смята канцлерът Вернер Файман

RefugesПолицията в Бавария връща към Австрия около 250 бежанци на ден като техният брой се покачва непрекъснато. Голяма част от тях остават на територията на провинция Горна Австрия. Основните причини за отказа да бъдат допуснати на германска територия са или фалшиви документи, с които пътуват, или фактът, че те не желаят да подават искане за убежище в Германия, а да продължат напред към друга държава. Ситуацията създава много напрежение по границата, а правителството и полицията все още нямат решение какво да правят с тези хора.

В същото време картината на австро-словенската граница е сходна, тъй като алпийската република също не допуска бежанци с нередовни или изобщо без документи да преминат през територията й. От началото на годината от границата между провинция Каринтия и Словения са върнати 1 652 човека. Проблемът в момента ескалира, тъй като Словения вече отказва да приеме обратно върнатите бежанци.

Вернер Файман: Икономическите бежанци трябва да се спират още на границата

ministerrat-faymannНа фона на тази напрегната ситуация канцлерът Вернер Файман заговори, че трябва да се намери начин икономическите емигранти да се разделят от истински нуждаещите се бежанци и да бъдат върнати обратно – стъпка, която според него ще намали съществено броя на бежанците в страната. В интервю за австрийския вестник „Кронен Цайтунг” той уточнява, че вътрешното министерство, министерството на отбараната и конституционните органи трябва да разработят подходящ план за това. Канцлерът подчертава, че разбира тревогите на гражданите, но проблемът с бежанците може да бъде разрешен само с общи европейски усилия, съвместна работа с германската полиция и последователно връщане на хора, които нямат право на убежище. Вернер Файман се обяви и за засилване на контрола по границите. Според него броят на бежанците може да намалее, ако Австрия стане по-малко атрактивна за тях като засили законодателството по отношение предоставянето на статут и убежище и контрола по границите.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации