Виена: Поради заплаха от терористичен акт полицията засилва охранителните мерки

28. декември 2015 | By | Reply More

Към момента няма данни за конкретна заплаха за сигурността на австрийската столица

снима АРА

снима АРА

След получена в събота информация от „приятелски разузнавателни служби” за възможен терористичен акт в дните до Нова година, полицията във Виена повиши мерките за сигурност.

Заплахата се отнасяла за няколко европейски столици и касаела местата, където в празничните дни обичайно се събират много хора. В специално комюнике, разпространено от австрийската информационна агенция АРА говорителят на виенската на полиция Патрик Майерхофер поясни, че към момента Виена е застрашена.

Мерките за сигурност на обществени места в австрийската столица са засилени. Въоръжени полицаи има около всички важни забележителности и натоварени спирки на метрото. Засега не се предвижда да бъдат отменени събитията, свързани с посрещането на Новата година в центъра на града.

От полицията призовават гражданите да прояват разбиране и да съдействат при извършването на проверки и контроли от органите на реда.

Днес след вътрешна среща на полицията, ще се проведат разговори и с шефовете на железниците (ÖBB), обществения транспорт (Wiener Linien) и представители на градската управа. На нея ще бъдат обсъдени съвместни мерки за гарантиране сигурността на гражданите, съобщава АРА.

Category: Aвстрия, актуално, Виена

Leave a Reply