17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиена: Поради заплаха от терористичен акт полицията засилва охранителните мерки

Виена: Поради заплаха от терористичен акт полицията засилва охранителните мерки

-- Реклама --

Към момента няма данни за конкретна заплаха за сигурността на австрийската столица

снима АРА
снима АРА

След получена в събота информация от „приятелски разузнавателни служби” за възможен терористичен акт в дните до Нова година, полицията във Виена повиши мерките за сигурност.

Заплахата се отнасяла за няколко европейски столици и касаела местата, където в празничните дни обичайно се събират много хора. В специално комюнике, разпространено от австрийската информационна агенция АРА говорителят на виенската на полиция Патрик Майерхофер поясни, че към момента Виена е застрашена.

Мерките за сигурност на обществени места в австрийската столица са засилени. Въоръжени полицаи има около всички важни забележителности и натоварени спирки на метрото. Засега не се предвижда да бъдат отменени събитията, свързани с посрещането на Новата година в центъра на града.

От полицията призовават гражданите да прояват разбиране и да съдействат при извършването на проверки и контроли от органите на реда.

Днес след вътрешна среща на полицията, ще се проведат разговори и с шефовете на железниците (ÖBB), обществения транспорт (Wiener Linien) и представители на градската управа. На нея ще бъдат обсъдени съвместни мерки за гарантиране сигурността на гражданите, съобщава АРА.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации