8.9 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия: Безплатни музеи по случай националния празник

Австрия: Безплатни музеи по случай националния празник

-- Реклама --

HofburgПо традиция днес за 20-и път на Хелденплац ще се проведе военен парад, на който ще бъдат показани модерни танкове, самолети и други военни съоръжения за отбрана. Като неутрална държава Австрия не е член на НАТО и поддържа редовна наборна армия. На площада ще има различни пунктиве като много от тях ще са посветени на децата.

На този ден сградите на много министерства са отворени и гражданите могат да видят в каква работна атмосфера се взимат най-важните решения за републиката. От 9.00 до 17.00 ч. желаещите могат да посетят сградата на парламента.

Бундеспрезидента Хайнц Фишер ще посреща гости в своя работен кабинет на Ballhausplatz между 14.00 и 16.00 ч. Всеки може да отиде и лично да поговори с президента и съпругата му Маргит.

Безплатни музеи

Не случайно австрийиците наричат националния си празник „национален фитнес ден“. Много музеи отварят врати безплатно и десетки хора се възползват от възможността да разгледат националните съкровища.

Мumok в MuseumsQuartier ще бъде отворен между 10.00 и 19.00 ч. Австрийската национална библиотека заедно с великолепната зала Прунк, Музеят на есперанто, Музеят на папирусите, както и Globen също предлагат безплатен вход. На 26 октомври е свободен входът и за Музея на военната история (Heeresgeschichtliche Museum), Römermuseum, Uhrenmuseum, Wien Museum, MAK, Architekturzentrum Wien, Pratermuseum и Museum für Volkskunde.

По повод националния празник вход с намаление предлага Природо-научния музей, Музеят за история на изкуството и Техническия музей.

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации