7.7 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългария ще екстрадира в Австрия заподозрения за смъртта на 71 бежанци

България ще екстрадира в Австрия заподозрения за смъртта на 71 бежанци

-- Реклама --
снимка Ройтерс
снимка Ройтерс

Окръжният съд в Монтана разреши 32-годишният Цветан Цветанов от Лом да бъде екстрадиран в Австрия по искане на прокуратурата в град Айзенщат, съобщава БТА.

В Австрия Цветанов е обвинен за гибелта на 71 бежанци от трети страни, които бяха намерени мъртви в херметически затворен камион близо до Виена в края на август.

Преди месец за Цветанов беше издадена европейска заповед за арест и той беше арестуван в родния си град Лом. Според прокуратурата в Австрия Цветанов е част от канал за нелегален трафик на хора към Западна Европа.

Пред съда в Монтана Цветан Цветанов заяви, че е невинен и иска да бъде екстрадиран в Австрия, за да докаже своята невинност пред съда там.

Припомняме, че на 27 август 2015 г. в Австрия на отбивка на магистрала А4 в близост до Пандорф бе намерен изоставен камион. В него бяха открити труповете на 59 мъже, 8 жени и 4 деца. Данните показаха, че те са били мъртви от поне два дни преди камионът да навлезе от Унгария на територията на алпийската република. Властите и от двете държави са убедени, че става дума за организирана мрежа за нелегален трафик на бежанци.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации