5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБежанци: Повече от 20 000 човека са влезли в Австрия през почивните...

Бежанци: Повече от 20 000 човека са влезли в Австрия през почивните дни

-- Реклама --

2/3 от австрийците са разочаровани от начина, по който правителството се справя с бежанската криза

 

Тази сутрин в Никелсдорф Снимка  APA/HERBERT P. OCZERET
Тази сутрин в Никелсдорф Снимка APA/HERBERT P. OCZERET

Рано тази сутрин 3 200 бежанци са преминали австро-унгарската граница при Никелсдорф, съобщава шефът на полицията в Бургенланд, цитиран от АРА. В събота на територията на Австрия са преминали 13 000, а в неделя – 10 700 човека. За всички тях се грижи Червеният кръст като непрекъснато се търсят нови възможности и квартири за настаняване не само в района около унгарската граница, но и в Каринтия. В следващите дни се очакват още хиляди, за които все още не е ясно къде ще бъдат настанени.

Във Виена вече тече дискусия за въвеждане на правила, които да ограничават във времето правото на убежище в алпийската република. Всеки отделен случай да се разглежда през три години, за да се провери дали все още са налице предпоставки за оставане в Австрия, предлага вътрешният министър Йохана Микъл-Лайтнер.

Кризата с бежанците се отразява сериозно на подкрепата на населението за сегашното коалиционно правителство. Актуално проучване на авторитетното списание Profil показва, че 2/3 от австрийците са разочаровани от начина, по който управляващите се справят с кризата. Ако сега имаше избори, всеки трети австриец би гласувал за крайнодясната партия на Хайнц Кристиян Щрахе и първото място убедително щеше да бъде спечелено от Партията на свободата FPÖ (33%), показва изследване на Unique Research. Социалистическата партия SPÖ би имала 23% от гласовете, докато ÖVP – 21%, Зелените – 14%, а NEOS – 6%.

Щрахе би получил категорична подкрепа и на едни евентуални преки избори за канцлер, в които 22% от хората биха дали гласа си за него. Сегашният канцлер Верnер Файман ще трябва да се задоволи с 18%, a Рейнолд Митерленер с 15%.

 

 

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации