22.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоМеланжУдарна доза адреналин

Ударна доза адреналин

-- Реклама --

Пенка Балева успешно скочи от Европейския мост в Инсбрук, обявен в списъка на топ 10 от най-страховитите подобни съоръжения за бънджи спорт

Screen Shot 2015-09-14 at 11.08.29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Една от основните пътни атрерии в Австрия, която свързва северна с южна Европа, е натоварена дори и в събота. Отдалеч хилядите коли и тирове пъплят като мравки през планинския пейзаж. Долу река Зил влачи своите води с отмерена педантичност през Тирол, a oтгоре е мостът Европа, планиран по случай първото домакинство на Инсбрук за Зимна олимпиада. Градът на два пъти е Олимпийски център: през 1964 и през 1976 г.

През август 2015 пътуващите по моста станаха отново свидетели на изключителни спортни емоции. Там на върха, пристегнала въжета около себе си, в пропастта се хвърли 84- годишната Пенка Балева. Дали ще скача с парашут или бънджи, тя навсякъде разказва за България, за любимите си места: родното Дряново и красавицата Варна, където живее от много години.

 

мостЕвропейският мост в Инсбрук (Europabrücke)

e разположен южно от Инсбрук, по пътя за Италия. Самият мост се извива живописно през острите върхове на Алпите и е дълг 777 м. Височината му от 190 м. го прави атрактивен за всички любители на екстремните скокове. Има общо 6 ленти за движение, по 3 двупосочно и ширината му е 24,6 метра. Мостът заема много важно място в европейската транспортната мрежа. По него преминават средно около 40 000 автомобила на ден. Той е част от аутобана Brenner A 13 и Европейския маршрут Е 45.

 

 

Screen Shot 2015-09-14 at 11.15.29Пенка Балева

За 13 години членство в любимия си клуб за екстремни спортове „Адреналин“ – Варна, Пенка Балева има осъществени 14 тандемни парашутни скока от различни височини – между 3 000 и 5 000 метра, и 39 бънджи скока. Смелата варненка се прибра в България със специален сертификат, който документира сегашния й рекорден скок с бънджи от 192 метра. Подобно на Росен Касабов, който е основоположника на този спорт в България, дамата с млад дух също скача за първи път от Аспаруховия мост във Варна. Тогава тя е на 67 години, но това не спира вдъхновението й за спортни постижения.

Видео от скока на Пенка Балева може да видите ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации