7.7 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВлаковете за Германия тръгват отново

Влаковете за Германия тръгват отново

-- Реклама --
снимка: Jörg Völkerling/Bild
снимка: Jörg Völkerling/Bild

Тази сутрин в 7 ч. отново тръгнаха влакове с бежанци за Германия. Възстановено е движението и в триъгълника Залцбург-Тирол-Мюнхен. Това съобщи говорителят на австрийските железници Рене Цумтобел за АРА.

Въведеният вчера в 17 ч. от Германия контрол на границата с Австрия предизвика задръствания по пътищата и струпване на огромен брой бежанци в алпийската република. Над 2 500 германски полицаи са изпратени да охраняват границата в Бавария. Австрия също засили контрола по границата с Унгария, Словения и Италия. Чехия от своя страна вече направи това още вчера. Преди минути вътрешният министър Йохана Микъл-Лайтнер обяви, че Австрия също обмисля въвеждането на граничен контрол по примера на Германия. Срещата между германския канцлер Ангела Меркел и австрийският й колега Вернер Файман е предвидена за утре в Берлин.

Преминаването на германската граница в момента става само с редовни документи като все още не е известно колко време ще продължи тази ситуция, но очакванията за поне няколко седмици.

Тази сутрин в 8.45 е затворено преминаването на границата при Никелсдорф по магистрала А4 в посока Унгария, съобщиха от фирмата за поддръжка на пътищата Асфинаг. Поради очакваният поток от бежанци пътят е затворен и от унгарска страна.

Само за един ден в Унгария са пристигнали над 5 800 човека, което е своеобразен рекорд. В лагера Хайлигенкройц в Бургенланд има повече от 3000 човека и полицията се притеснява, че ситуацията може да ескалира. „Пристигат нови 500 автобуса. Очакваме между 5 и 10 хиляди човека днес”, съобщава говорителят на полицията Гералд Колер за АРА.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации