6.8 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеБългарски учители в Австрия с почетно отличие "Неофит Рилски"

Български учители в Австрия с почетно отличие „Неофит Рилски“

-- Реклама --

Отличието се присъжда от министъра на образованието и науката за цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на българското образование

 
NRотличиеКрасимира Шарф от българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ във Виена и Дарина Тонкова от българско училище „Дунав“ в Линц получиха почетното отличие „Неофит Рилски“ на Министерство на образованието и науката. Общо пет са българските учители зад граница, които са отличени с престижната награда за своята цялостна професионална дейност. Сред наградените са още Веселина Семерджиева от Великобритания, Антоанета Мишева от Испания и Мария Бургграф от САЩ.

 
KrasiКрасимира Шарф е начален учител и музикален ръководител и повече от 10 години е част от екипа на българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ във Виена. „Най-голямата ми задача е освен да науча децата да четат и пишат, да ги науча и да ценят българския език. Да знаят, че той е богатство, което ще им помогне в бъдещата реализация“, сподели по повод 24 май педагожката пред Меланж Булгарен.

 

Дарина Тонкоdarina tonkovaва завършва „Българска филология“ през 1997 г. Преди съдбата да я доведе в Австрия работи като журналист. С подкрепата на ентусиазирани родители през 2005 г. създава българско училище „Дунав“ в Линц. „Българското училище зад граница е символ на българската идентичност, на стремежа на българина към знание, просвета и култура. То има за кауза културата и знанието на младите българи в чужбина, има за цел да помогне на всеки един, който носи България в сърцето си, да опознае и обикне  културата, историята и традициите на нашия народ“, убедена е младата учителка.

Екипът на Меланж Булгарен поздравява Красимира Шарф и Дарина Тонкова за постигнатите професионални успехи и им пожелава крепко здраве и много сили и вдъхновение в работата с малките българчета в Австрия.

________

Още по темата:

Ирина Владикова е Българка на годината 2014

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации