6 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалосъбитияС концерт на открито в Шонбрун започват Виенските фестивални седмици

С концерт на открито в Шонбрун започват Виенските фестивални седмици

-- Реклама --

Виенската филхармония ще бъде водена от двама концертмайстори – българката Албена Данаилова и нейния колега Райнер Кюхл.

(c)TerryLinke
(c)TerryLinke

Както вече „Меланж Булгарен” писа на 14 май 2015 Виенската филхармония ще открие Фестивални седмици в австрийската столица. Традиционно музикалният фестивал, които продължават до 21 юни, се открива с грандиозен концерт на площада пред кметството, но тази година там се готвят да посрещнат участниците в конкурса на Евровизия. Затова началото ще бъде в парка на двореца Шонбрун, където Виенската филхармония ще изнесе  „Концерт в лятна нощ“.

Истински празник очаква почитателите на класическата музика, които за 12-и път ще могат да се насладят на изпълненията на оркестъра под открито небе. Въпреки че музикалното събитие се предава пряко по австрийската ORF и немската 3SAT, всяка година в парка се събират повече от 100 000 зрители. Концертът започва в 20.30 ч., а импровизираните места из алеите и поляните на парка могат да се заемат след 18.00 ч. Входът е свободен, а резервации не могат да бъдат правени.

(c)TerryLinke-2
(c)TerryLinke

За трети път диригент на концерта ще бъде Зубин Мета, който дирижираше и тазгодишния Новогодишен концерт. Всяка година на откритата сцена в Шонбрун застава и световноизвестен солист – този път това е Рудолф Бухбиндер – един от най-добрите пианисти на света. Виенската филхармония ще бъде водена от двама концертмайстори – българката Албена Данаилова и нейния колега Райнер Кюхл. Албена Данаилова вече два пъти е извеждала на сцена филхармониците за Новогодишния концерт в Златната зала на Музикферайн – през 2009 и 2014 г. Тазгодишната програма на летния концерт е посветена на северноевропейските композитори и включва творби на Рихард Щраус, Карл Нилсен, Едвард Григ, Кристиан Синдинг и Ян Сибелиус.И тъй като проявата е на открито, организаторите са подготвили резервен вариант: ако утре вечер вали, концерът ще бъде преместен на 15 май. През целия ден ще работи специална гореща линия, която ще дава актуална информация за времето.

(c)TerryLinke-1
(c)TerryLinke

 

 

 

 

 

 

 

 

По материали на КОМПРЕС София | Бюро за връзки с Община Виена

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации