5.3 C
Виена
вторник, 19 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияСвободен достъп до глобалната мрежа

Свободен достъп до глобалната мрежа

-- Реклама --

В четвъртък Wiener Linien стартира  своя дългоочакван проект за безплатен и безжичен интернет в десет станции на метрото.

 

Wien_U-Bahn-Station_Stephansplatz_BahnsteigДа проверите прогнозата за времето, да си купите билет за влака, да се обадите по Вайбъра на приятел, да видите точните часове на лекциите си в университета, да изпратите списък за пазаруване на половинката си, или просто да се помотаете по улиците на виртуалната действителност, е нещо, което всеки един от нас е вършил поне веднъж, докато е сменял линиите на обществения трансорт. Значителна част от ежедневието ни преминава и в реално пътуване, а едно от най-удобните средства за това в голям град като Виена, е разбира се метрото.

В четвъртък Wiener Linien стартира своя дългоочакван проект за безплатен и безжичен интернет в метрото. За сега услугата функционира само при информационите центрове ( die Infostellen) на избраните станции. Това е пробната фаза, по-нататъка покритие ще има на повечето спирки, на самите перони и на прилежащата инфраструктура на всяка отделна станция ( като например – Passagen). От компанията заявяват, че проектът им ще улесни потока от туристи в столицата, както и новопристигналите чужденци и студенти. За всички останали ще бъде един приятен бонус.

Не се изисква първоначална регистрация за ползването на безплатния интернет. Информацията е на английски и немски език и на страницата на Wiener Linien ще намерите карта на информационните центрове и тяхното работно време.

Следните станции на метрото вече са с безплатен достъп на интернет:

Südtiroler Platz/Hauptbahnhof

Karlsplatz

Stephansplatz

Praterstern

Schottentor

Westbahnhof

Landstraße

Erdberg

Bahnhof Meidling

Floridsdorf

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации