5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияОткриват музей на австрийската литература

Откриват музей на австрийската литература

-- Реклама --

Австрийският писател от български произход Димитре Динев ще участва в литературните четения, посветени на откриването на музея

Literatur museumТворчеството на австрийските писатели от 18-и век до днес вече е събрано и представено в Музея на австрийската литература. Йохан Нестрой, Артур Шнитцер, Франц Кафка, Илзе Айхингер, Ингеборг Бахман, Томас Бернхард са само част от имената, които ще бъдат представени в богатата музейна сбирка. Сред експонатите има книги, ръкописи, писма, вестници, фотоси, лични вещи и уникални предмети, свързани с живота на писателите и техните творби.

Музеят на австрийската литература към Националната библиотека ще бъде официално открит на 18 април 2015 г. с поредица от литераурни четения на утвърдени съвременни автори. Сред тях е и писателят от български произход Димитре Динев.

Dimitre DinevДимитър ДИНЕВ е роден през 1968 година в град Пловдив. Завършва немската гимназия в град Пазарджик. От 1990 година живее в Австрия, където завършва философия и славистика. Той е австрийски писател от български произход. Сред най-известните му произведения са “Ангелски езици” – роман, ”Надписи” /разкази, ”Светлинки над главата, пиесата “Кожа и небе”.

Пиесата му “Къщата на съдията” е част от програмата на Бургтеатър (Burgtheater) за театрален сезон 2006-2007, а пиесата му “Душата – това деликатно нещо” се играе през театрален сезон 2008-2009 във Фолкстеатър (Volkstheater).

Интервю с писателя за списание „Българите в Австрия“ може да намерите ТУК

Литературното четене на Димитре Динев по повод откриването на Музея на австрийската литература ще бъде на 19 април 2015 г. от 11 ч. в сградата на музея.

Literaturmuseum der Österreichischen Nationalbibliothek
Grillparzerhaus, Johannesgasse 6
1010 Wien

Пълна програма на литературните четения и свободните турове из музея може да намерите ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации