7.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаVienna City Marathon 2015 - промени в движението по улиците на Виена

Vienna City Marathon 2015 – промени в движението по улиците на Виена

-- Реклама --

В неделя да разчитаме на градския транспорт за придвижване към центъра, съветват от ÖMTC

снимка DAPD
снимка DAPD

42 657 спортисти от 129 държави ще се съберат в неделя (12 април) в австрийската столица, за да пробягат заедно класическото разстояние от 42, 195 км. С тези цифри 32-o издание на виенския маратон отбелязва нов рекорд по брой на участници. От тях 30 000 са от Австрия, следвана от Германия, Италия, Унгария, Франция, Великобритания и Швейцария. Наред с професионалните атлети в редиците на маратонците ще застане и министърът на спорта Гералд Клуг.

Синоптиците обещават перфектно време за бягане, а организаторите на събитието са се погрижили по цялото трасе да има освежителни напитки и плодове.

Спортното събитие обаче ще блокира трафика в центъра на Виена и ще създаде затруднения в пътуването по някои основни пътни артерии в града. Движението на автомобили ще бъде забранено по цялата маратонска отсечка от Райхсбрюке до Хофбург. Ще бъде почти невъзможно да се стигне с кола от Шонбрун до Карлсплац, а Рингът ще бъде изцяло затворен (виж картата).

Vienna City Maraton 2

Някои автобусни (4A, 5B, 10A, 11A, 12A, 13A, 14A, 20B, 40A, 57A, 59A, 74A, 77A, 80A, 92A und 92B) и трамвайни линии (1, 2, 5, 6, 18, 31, 52, 58, 71, D и O) също ще бъдат спрени в определени интервали от време.

Vienna City Maraton OEMTC

Екипите на ÖMTC съветват жителите и гостите на града да избягват ползването на автомобили в отцепените райони и да се доверят на градския транспорт. За улеснение на гражданите в неделния ден линии U1, U2, U3 ще пътуват в интервал от три минути, а U4 – на всеки 4 минути.

Тъй като в неделя се отбелязва и православният Великден, сигурно мнозина българи ще искат да посетят тържественото богослужение в българската църква „Св.Иван Рилски“ или православния параклис „Св.св.Кирил Методий“. Те са намират в 4-и район на Виена и затова е добре да помислите предварително за удобни транспортни връзки.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации