7.3 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияГотови ли сте за великденските базари във Виена?

Готови ли сте за великденските базари във Виена?

-- Реклама --

Празничното настроение идва с пъстрите великденски базари

Великденски базар на Фрайунг
Великденски базар на Фрайунг

Дори все още да не се замисляте за Великден, празникът наближава. По традиция празничното настроение в австрийската столица създават великденските базари, които привличат многобройни посетители. Две седмици преди Възкресение Христово цветните щандове предлагат пъстри великденски яйца, традиционни ястия и многобройни забавления за малки и големи.

Истинското празнично настроние ще създадат още в петък, 20-ти март, първите два пазара, които ще огреят в центъра на столицата. В събота, 21-ви март, вече ще можем да се наслаждаваме и на най-големия и романтичен великденски базар – този в двореца Шонбрун.

Altwiener Ostermarkt

Най-старият великденски пазар е този на Фрайунг. Старият площад се покрива с ръчно изрисувани сувенири, а по традиция точно тук израства най-голямата кула от яйца в Европа, за която са необходими точно 40 000 броя! В голямата си част те са рисувани на ръка с пъстри пролетни и празнични мотиви. На базара могат да бъдат намерени дървени и керамични сувенири, цветя, великденски свещи и разбира се, да се опитат най-вкусните биокозунаци, домашна шунка и крехко печено агнешко.

Базарът ще бъде отворен от 20-ти март до 6-ти април всеки ден от 10 до 19.30 ч.

Kunsthandwerksmarkt Am Hof

Съвсем близо до Фрайунг е и един от най-автентичните великденски базари, който предлага оригинално изписани яйца, точно според старата австрийска традиция. Всеки ден от 20-ти март до 6-ти април от 11 до 19 ч. тук можете не просто да оплакнете очи в преливащите цветове и багри, но и да намерите и множество редки сувенири.

Ostermarkt Schloss Schönbrunn

ostermarkt Schonbrunn

В събота 21-ти март точно в 10 ч. за 13-ти път ще отвори врати и базарът в Шонбрун. Красивият бароков дворец е прекрасен декор за 60-те щанда с всевъзможни сувенири и лакомства. Тук има много изненади и игри за децата, а специална музикална програма се грижи за доброто настроение на посетителите.

Базарът ще бъде отворен от 21-ви март до 6-ти април от 10 до 18.30 ч.

Още няколко популярни великденски базари във Виена:

6146657_previewOstermarkt am Campus Altes AKH

0т 20. март до 6. април 2015
Campus Altes AKH
Spitalgasse 2, 1090 Виена
Всеки ден от 11.00 ч. до 20.00 ч.

P1030211Oster-Kunst-Handwerksmarkt im Schloss Neugebäude

от 26. до 29. март 2015
Schloss Neugebäude, Otmar-Brix-Gasse, 1110 Wien
четвъртък – събота от 14.00 ч. до 20.00 ч.
неделя от 10.00 ч. до 20.00 ч.

 

На 5-и април от 14 ч. в Пратера ще се състои голям цветен великденски празник с много забавления за малки и големи. За повече информация ТУК

Великденски базари и в други градове в Австрия ТУК

__________________

Още по темата:

Великден по австрийски

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации