Студентски стипендии за участие в международния форум Алпбах

25. февруари 2015 | By | Reply More

Тази година събитието се провежда от 19-и август до 4-и септември 2015 г.

Алпбах, снимка Филип Надерер

Алпбах, снимка Филип Надерер

Темата на тазгодишното издание на престижния международен форум в австрийското селце Алпбах е „Неравенството“.

Млади хора от повече от 60 държави ще имат възможност да дискутират актуални аспекти и проблеми и да обменят своите идеи и виждания за преодоляването му. Сред най-горещите точки за дебат са предизвикателствата, поставени от неравенството в обществото в областта на здравеопазването, висшето образование, технологиите, икономиката, правото, околната среда, международната политика.

Форумът се провежда от 1945 г. насам, под мотото „Да срещнем лидерите на днешния и утрешния ден“. Лектори и участници от всички части на света, представители на науката, културата, бизнеса и политиката, известни експерти и студенти се срещат в тиролското селище Албах, наричано „селцето на мислителите“, за да обсъждат актуални проблеми в интердисциплинарна среда.

Желанието на форума е да даде възможност на колкото се може повече млади хора да вземат участие в цялата проява. Инициативата за отпускане на стипендии от частната фондация с идеална цел „Европейски форум Алпбах“ е насочена към студенти и млади абсолвенти на висши училища от всички специалности, които нямат възможност сами да финансират участието си в проявата и които още не са навършили 30 години.

Всички подробности относно възможностите за кандидатстване за стипендия могат да бъдат намерени ТУК.

Please follow and like us:

Category: Aвстрия, България, обучение, студент

Leave a Reply