17.8 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКоледна приказка за децата от българско училище "Дунав" в Линц

Коледна приказка за децата от българско училище „Дунав“ в Линц

-- Реклама --

Коледен спектакъл,  Дядо Коледа, аромат на топли коледни хлебчета, щастливи деца,  доволни родители, смях и веселие. От всичко по малко.  Да, за него ви говоря – за коледното тържество на българското ни училище в Линц

Текст Дарина Тонкова

 
pogachaВ два без нещо коридорите пред голямата зала на училището започнаха да се пълнят с хора. Родителите като че ли се вълнуваха повече от децата, които вече час репетираха усърдно, за да зарадват  добрия старец и да му покажат най-доброто от себе си. В два часа гостите насядаха по местата си. Наложи се да сложим допълнително столове – толкова много хора бяха дошли да гледат коледния  ни спектакъл. Завесите се дръпнаха и се появи пейзаж, изобразяващ уютен селски дом, запалена камина, баба и дядо, седнали около отрупаната с коледни ястия трапеза, очакващи своите внучета.  От другата страна на сцената се виждаха стените на Витлеем.

Програмата започна с „Коледна приказка“, пресъздадена от третокласниците. Децата представиха прекрасен спектакъл, при който баба и дядо разказват на своите внучета чудната история за Дева Мария, Йосиф и малкото овчарче Данил и пожънаха  заслужени аплодисменти.  В кратък антракт преди на сцената да се качи следващата група деца,  Кристина Рот засвири на пианото  красиви коледни етюди и всички заслушаха в захлас.

koledari

Ето, че дойде ред  на театралната група към училището  да направи своя дебют. На сцената се появиха Баба Зима, учителка, Новата година, деца, изпълняващи коледни стихчета.   Появиха се и бели, сладки снежинки , които изиграха пред въодушевената публика прелестен  танц.  След тях на сцената се качиха джуджетата на дядо Коледа, които от своя страна изпяха „Зън, зън, зън, кое в вън…“ .

snejinki

Не липсваха и Емо, Божи и Давид, които изиграха весел скеч, шегувайки се със своята учителка и питайки се къде е този Дядо Коледа,  дето всички толкова го чакат.

И ето го, облечен в своята червена мантия,  Дядо Коледа прекрачи прага на залата. Веднага беше заобиколен от всички деца.  А чувалът!?!…Него го носеха четирима мъже.

Толкова много подаръци бе донесъл добрият старец на послушните деца.  Един татко дори сподели, че пияното, което преди това се е наложило да носи, било по- леко от чувала на Дядо Коледа.

Djado Koleda

И така, с много емоции и весел смях децата посрещнаха дългоочаквания гост.  След като Дядо Коледа раздаде подаръците,  беше отворен коледният бюфет, организиран от родителския актив към училището.  Всеки бе донесъл по нещичко. На дългите маси се кипреха питки и баници, баклавички и коледни кексчета. От вкусни по-вкусни.   Концертната зала беше много  бързо превърната в банкетна.  И докато мамите и татковците, се впуснаха във въодушевени разговори, децата се качиха на сцената и затанцуваха под звуците на коледна музика.

С много смях и коледно настроение преминаха  Коледните празненства в българското училище Дунав в Линц.

Желаем на всички деца по света  весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници,  както и много смях и забавни игри през Новата 2015 година!

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации