10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияРазходка из катедралата „Св.Стефан” с екскурзовод

Разходка из катедралата „Св.Стефан” с екскурзовод

-- Реклама --

Елате с нас, за да научите тайните на една от най-старите и загадъчни забележителности на Виена

st-stephen-s-cathedral-viennaСлед успеха на първата обиколка с беседа на български език „Непознатият Хофбург”, време е да разкрием тайните и на друга емблематична за австрийската столица забележителност – катедралата „Св.Стефан”. Блогът на българите в Австрия Меланж Булгарен отново организира разходка с професионалната екскурзоводка Диана Пиперова, която ще ни преведе през вековната история на една от най-старите и енигматични църкви в Европа.

Знаете ли, че катедралата „Св.Стефан” е висока точно колкото Хеопсовата пирамида? Виждали ли сте символа на австрийската съпротива „O5” в дясно на входа й? Знаете ли какво се крие в подземията й или пък кога бие камбаната „Пумерин”, намираща се в Южната кула? Строена в продължение на векове, горяла, разрушавана и отново издигана, катедралата „Св.Стефан” се е превърнала в емблема на Виена. Малцина са обаче тези, които знаят повече за историята й и познават многобройните легенди и мистерии, свързани с величествената сграда. Убедени в професионализма и чара на Диана Пиперова, създател на групата „Това е Виена” във Фейсбук, ние отново я поканихме, за да ни запознае с тайните на непознатата катедрала „Св.Стефан”. За да се потопим в историята на катедралата, ще направим пълна обиколка и на нейната вътрешност, изпълнена със забележителни творения на изкуството и мистични легенди, свързани с тях.

Stephansdom-Viena-Interior

Имаме любезната покана на г-н Бренер от църковната администрация българската група да посети катедралата на 16 ноември следобяд. Затова предлагаме следния план:

На 16 ноември 2014 г. в 14.30 ч. ще се срещнем пред аптеката „Alten Feldapotheke“ на площада Щефансплац (Stephansplatz 8A). За да ни познаете по лесно, с Диана ще държим табела с надпис „Непознатата катедрала „Св.Стефан”. В рамките на час и половина, тоест до 16 ч., заедно ще обиколим катедралата отвън, ще се запознаем с основните кули и статуи и след това ще разгледаме вътрешността й.

И така:

„Непознатата катедрала „Св.Стефан” – обиколка отвън и отвътре с екскурзовод на български език.

Кога: 16 ноември 2014 ч.

От 14.30 до 16 ч.

Ето и аптеката, пред която ще се срещнем
Ето и аптеката, пред която ще се срещнем

Къде: Катeдралата „Св.Стефан”, Stephansplatz

Среща пред аптеката Alten Feldapotheke на площада Щефансплац (Stephansplatz 8A)

 

 

Цената на беседата е 8 евро, които се заплащат на място. За студенти – 5 евро. За деца и ученици – безплатно. Входът за музея на катедралата е 4 евро, които се заплащат допълнително (за деца от 6 до 14 години – 1 евро)

ВАЖНО! Катедралата не е само  забележителност, тя е място и за молитва, затова не е възможно говоренето на висок глас. За да осигурим добро качество на беседата за всички участници, се налага групата ни да бъде ограничена до 20 човека!

Приятели, този път ще Ви помолим да се запишете предварително на адрес diana.piperova@gmx.net.

Ако сте се записали, но се окаже невъзможно да присъствате, молим да ни уведомите, за да може да поканим други хора на Ваше място.

При наличие на по-голям интерес, ще Ви информираме допълнително за сформирането на втора група. Затова молбата ни е да пишете на Диана Пиперова и в случай, че искате да участвате в евентуална разходка на 23 ноември.

Очакваме Ви!

ВАЖНО! Приятели, местата в групата за 16 ноември са изчерпани. Поради големия интерес и запивания, сформираме втора група на 23 ноември (неделя) отново от 14.30 ч. Мястото на срещата е вече известно 🙂

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации