18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЦентралната жп гара във Виена отвори врати

Централната жп гара във Виена отвори врати

-- Реклама --

Повече ефективност и качество на обслужването 

Една от най-Kampagne banhofмащабните инвестиции в Австрия през последните години е вече факт. „ Не се случва всеки ден да се открие строителен обект в страната ни, чиято стойност възлиза на един милиард евро“ отбеляза президентът Хеинц Фишер в речта си пред събралите се граждани и политическия елит на Виена. Точно в 10.44 ч., на 10.10 отвори врати новата Централна жп гара, през което сърце ще минават над 1. 100 влака дневно, свързващи всички разчлични точки по картата на Европа.

Районът около гарата е с размера на Josefstadt и обхваща 555.000 кв. метра офис площи, осем акра парк и един образователен център. На 11.10 тържеството по случай откриването на най – голямата жп гара в Австрия продължава с много музика и настроение.

снимка: ORF
снимка: ORF

Покривът на гарата, който напомня шлем, обхваща 5 отделни платформи. Площта му се равнява на 31 000 кв. метра и за изграждането му са използвани 7000 тона стомана. Само Айфеловата кула може да се похвали със същото количество материал.

hauptbahnhof-wien-nochtief constructionjpg
снимка: Hochtief Construction

Старата южна гара се превръща в Централна жп гара с модерен и функционален облик в рамките на точно 5 години. В процеса на работа археолозите откриват останки от първата съществуваща на това място гара, датираща от 1874 г. Сред находките са и 13 въздушни бомби и един танк, наследство от Втората световна война.

der standart
снимка: der Standart

Търговският център BahnhofCity към гарата е построен на две нива. Концептът е решен чрез смесване на магазини с ресторанти и места за услуги. Търговската площ е разщирена от 3100 до 20 000 кв. метра.

vhod banhof
снимка: ORF

 

Bahnsteige_Wien_HbfОт 14 декември жп гарата и търговският център към нея ще предлагат безплатен достъп на интернет. За сега влаковете са само регионални, но в края на годината стартират и международни линии. Очаква се обектът да влезе в пълна експлоатация през 2015 г,  дотогава довършителните работи ще са приключили. Гарата е достъпна от две места: с обществен транспорт от Südtiroler Platz и с кола от Sonnvendgasse.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации