7.7 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияТърсят се посланията на партиите и коалициите към българите в чужбина

Търсят се посланията на партиите и коалициите към българите в чужбина

-- Реклама --

Екипът на „Инициативи за България“ започва кампания за търсене на послания, насочени към българите зад граница

izboriЧели сте статия, в която български политик се обръща към сънародниците си зад граница. Гледали сте в новините как кандидат депутат говори за проблемите на българите в чужбина и предлага решения за тяхното преодоляване. Ако въобще някъде из медиите сте срещали материали, в които кандидати от 25-те партии и коалиции се обръщат към 1,5 милиона българи в чужбина и говорят за мястото и ролята им за бъдещето на България, пратете линк под този материал или под този пост във Фейсбук.

Целта на кампанията е след като се събере и обобщи събраната информация, тя да бъде предоставена на българите по света, за да могат те по-лесно да вземат информирано решение в изборния ден.

Екипът от доброволци към проекта за подпомагане на масовото гласуване на българите в чужбина успя да постигне отварянето на рекорден брой избирателни секции – 428. Сега той си поставя за задача да подпомогне сънародниците при взимането на информирано решение, базирано на политическите послания на партиите и коалициите, участващи в изборите. От екипа се надяват, че дефинирането на ясна визия по отношение на българите, живеещи извън родината, от страна на кандидатите за участие в следващия парламент на България, ще мотивира повече хора да участват в гласуването и ще повиши избирателната активност зад граница.

графика  news-bg-abroad.com
графика
news-bg-abroad.com

Припомняме, че всеки български гражданин, който живее или пребивава в чужбина в изборния ден, може да гласува и без да е подавал предварително заявление или да се е отписал от избирателните списъци в България. Достатъчно е да има валиден документ за самоличност. Декларация по образец, че не не гласувал и няма да гласува на друго място в същите избори за народни представители се попълва на място в съответната секционна избирателна комисия.

Ето и адресите на избирателните секции в Австрия:

Избори Австрия

 

*Благодарим на Оги Пенев от Северна Калифорния за дизайна и идеята за електронна брошура, както и на Емил Ценов, който я изработи специално за българите в Австрия.
____________

Още по темата:

За кого можем да гласуваме на 5 октомври

Как да гласуваме на 5 октомври в чужбина

Адреси на избирателните секции в Австрия

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации