10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЕто и списъка с държавите и местата, в които ще има избирателни...

Ето и списъка с държавите и местата, в които ще има избирателни секции

-- Реклама --

За първи път в Австрия ще бъдат разкрити седем места за гласуване

izboriВ законовия срок Централната избирателна комисия излезе с решение относно определяне на местата, в които ще се образуват избирателни секции извън страната и броя на избирателните секции във всяко място в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. От него става ясно, че най-голям е броят на секциите в Турция – 136. За сравнение за предишните парламентарни избори там те са били 86. Повишен е броят на местата за гласуване и в Австрия. За първи път във Виена ще бъдат разкрити три секции, ще има секции и в Грац, Линц, Винер Нойщат и Брегенц.

В Съединените американски щати (САЩ) ще бъдат разкрити 43 секции, в Испания – 41, във Великобритания – 40, в Германия – 20, в Гърция – 15, и във Франция – 11.

Също така се разкриват секции в Австралия (4), Албания (1), Аржентина (1), Афганистан (2), Белгия (7), Босна и Херцеговина (1), Бразилия (1) и Грузия (1). Също така и в Дания – 5, по една в Египет, Иран и Израел, в Ирландия – 2, в Италия – 8, в Йордания, Казастан и Катар по една, Канада – 4, Китай – 1, Кипър – 7, Корея, Косово, Кувейт, Ливан и Люксенбург – по една и в Македония – 3.

Както и в Малта и Мароко – по една, Молдова – 6, Нидерландия – 9, Нигерия и Нова Зеландия – 1, Норвегия – 7, Обединени арабски емирства – 1, Полша – 3, Португалия – 2, Република Южна Африка – 1, Румъния – 1, Русия – 2, САЩ – 43, Сингапур, Словакия, Словения – 1, Сърбия – 2, Турция – 136, Украйна и Унгария – 1, Финландия – 2, Хърватия – 1, Чехия – 2, Швейцария – 5, Швеция – 3 и Япония – 1.

Целият спискък може да видите ТУК

Законодателните промени в Избирателния кодекс облекчиха условията за разкриване на места за гласуване, но така и не промениха системата за гласуване от чужбина. Поради липсата на избирателен район „Чужбина“, българите зад граница не могат да се възползват от предимствата на преференциалния вот. От чужбина не можа да се гласува и за незвисими кандидати, а само за партии и коалиции. Гласове, подадени зад граница, се разпределят порпорционално към листите в страната.

_____________

Още по темата:

Как да гласуваме на 5 октомври в чужбина

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации