5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияДосегашният посланик на Австрия се готви да отпътува от България

Досегашният посланик на Австрия се готви да отпътува от България

-- Реклама --

Посланик Райвегер се срещна с министър Митов дни преди окончателно да напусне дипломатическия пост

снимка МВнР
снимка МВнР

Българският външен министър Даниел Митов се срещна вчера с Герхард Райвегер, посланик на Република Австрия у нас, съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи. Повод за срещата е окончателното отпътуване на дипломата от България. Както Меланж Булгарен съобщи, в началото на април той бе заменен от Роланд Хаузер, който е австрийски посланик в Катар, но със седалище Виена.

Външният ни министър е благодарил на Герхард Райвегер за активната му работа за задълбочаване на двустранните отношения. От своя страна, австрийският посланик е отбелязал традиционно доброто сътрудничество между България и Австрия, като е подчертал, че неговите усилия не биха дали положителен резултат, ако не бяха получили същия отговор от българска страна. Той е изразил увереност, че отличната съвместна работа ще продължи и при неговия наследник.

Министър Митов и посланик  Райвегер са обсъдили още различни аспекти на двустранното сътрудничество в областта на икономиката и енергетиката, както и перспективите за задълбочаване на политическия диалог на високо и най-високо равнище.  Сред темите на разговора е бил европейският дневен ред и очакванията от новата Европейска комисия. Двамата са обменили мнения и по отношение на Западните Балкани, кризата в Украйна и отношенията ЕС-Русия.

______________

Още по темата: 

Роланд Хаузер е новият посланик на Австрия в България 

Посланикът на Австрия в България Герхард Райвегер: Австрийският бизнес има голям дял в положителното развитие на България

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации