12.9 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиена: Награди за оригинални идеи за оформление на градското пространство

Виена: Награди за оригинални идеи за оформление на градското пространство

-- Реклама --

Конкурсът е под мотото “Направи си сам в града”

снимка GB*
снимка GB*

Озеленяване на дъски, жив плет от саксии от полиетиленови бутилки или столчета от еднократни палети – полетът на фантазията няма граници, когато става въпрос за идеи за оползотворяване на отпадъците. По повод 40-годишния юбилей на отдел Gebietsbetreuungen Stadterneuerung към община Виена е обявен конкурс “Направи си сам в града”. Трите най-добри хрумвания за оформление на обществено пространство във Виена ще бъдат наградени общо с 2 000 евро.

Интересът на гражданите за активно участие в подобряване на градската среда е голям. Подобен тип проекти променят атмосферата и облика на застроените площи. Не става дума само за това, градът да стане по-хубав. Търсят се идеи, които насърчават сближаването и общуването между хората, имат положително въздействие върху околната среда и в крайна сметка подобряват качеството на живот.

снимка GB*
снимка GB*

Критериите за отсяване на кандидатите са: разнообразие в използването на общественото пространство, нова интерпретация на отдавна познатото, алтернатива на традиционната употреба, която може да бъде реализирана лесно и евтино.

снимка GB*
снимка GB*

В конкурса може да се участва както индивидуално, така и в екип. Предложенията се подават онлайн до 6 октомври 2014 г. Раздаването на наградите ще бъде на специално тържество на 22 октовмри. Повече подробности ТУК

материал на КомПрес

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации