Виена: Награди за оригинални идеи за оформление на градското пространство

23. август 2014 | By | Reply More

Конкурсът е под мотото “Направи си сам в града”

снимка GB*

снимка GB*

Озеленяване на дъски, жив плет от саксии от полиетиленови бутилки или столчета от еднократни палети – полетът на фантазията няма граници, когато става въпрос за идеи за оползотворяване на отпадъците. По повод 40-годишния юбилей на отдел Gebietsbetreuungen Stadterneuerung към община Виена е обявен конкурс “Направи си сам в града”. Трите най-добри хрумвания за оформление на обществено пространство във Виена ще бъдат наградени общо с 2 000 евро.

Интересът на гражданите за активно участие в подобряване на градската среда е голям. Подобен тип проекти променят атмосферата и облика на застроените площи. Не става дума само за това, градът да стане по-хубав. Търсят се идеи, които насърчават сближаването и общуването между хората, имат положително въздействие върху околната среда и в крайна сметка подобряват качеството на живот.

снимка GB*

снимка GB*

Критериите за отсяване на кандидатите са: разнообразие в използването на общественото пространство, нова интерпретация на отдавна познатото, алтернатива на традиционната употреба, която може да бъде реализирана лесно и евтино.

снимка GB*

снимка GB*

В конкурса може да се участва както индивидуално, така и в екип. Предложенията се подават онлайн до 6 октомври 2014 г. Раздаването на наградите ще бъде на специално тържество на 22 октовмри. Повече подробности ТУК

материал на КомПрес

Please follow and like us:

Category: Aвстрия, Виена, възпитание, екология, изкуство, изложба, конкурс

Leave a Reply