18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБлаготворителна вечер на българите в Австрия в помощ на пострадалите от наводненията...

Благотворителна вечер на българите в Австрия в помощ на пострадалите от наводненията в България

-- Реклама --

Заедно можем да градим, заедно можем повече

blagotvoritelen konzert 11 july 2014Както Меланж Булгарен вече съобщи, сдружение „Български ритми“ организира благотворителен концерт в помощ на сънародниците ни във Варна и Добрич, пострадали от поройните дъждове. Идеята за инициативата е на Лили Божинова и бе веднага подкрепена от директора на БКИ „Дом Витегенщайн“ проф.Румяна Конева.

Концертът ще се проведе на 11 юли от 19 ч. в БКИ“Дом Витгенщайн“ под патронажа на Н.Пр.Елена Шекерлетова, посланик на България в Австрия.

Участници

В него ще вземат участие Берта Гранадос, Мария Ангелова, Олга Димитрова,  Дуо Нели и Владимир Косеви, Дора Стефанова, Мария Иванова, Улрих Радлбергер, Дора Делийска, Димитър Карамитев, Магдалена Карамитева, Мариела Апостолова, Мишел, Константин Владигеров, „Кукери“, танцова група „Китка“,  танцова група „Пендари“, Златко Миладинович и др.

Тези и други български артисти в Австрия са се отзовали на призива за по-малко от две денонощия. Тази всеотдайност за пореден път показва, че можем заедно да градим, заедно да си помагаме и заедно да се отстояваме.

Специална изложба

Това ще научим и от изложбата за българското дарителство, която специално ще бъде доставена от София по повод благотворителния концерт. В нея учените Росица Стоянова и Цветана Величкова от БАН проследяват великата мощ на българската солидарност през вековете.

Организаторите  са убедени, че много българи ще се притекат в концертната зала на БКИ „ Дом Витгенщайн“ и с присъствието си ще потвърдят обичта си към България, солидарността си към бедстващите и ще се включат в тази благотворителна инициатива.

Входът за концерта е 10 евро.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации