10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияГрадският транспорт във Виена поскъпва от 1-ви юли

Градският транспорт във Виена поскъпва от 1-ви юли

-- Реклама --

Цената на годишната карта се запазва

wiener kartnВъпреки че цените на билетите за градския транспорт в австрийската столица бяха увеличени с 5 до 10% само преди година, от 1-ви юли влиза в сила ново повишение на тарифите.

Нови цени

Билетът за еднократно пътуване се увеличава с 10 цента (от € 2.10 на € 2.20), седмичната карта става € 16.20 (досега = 15.80), а месечната – € 48,20 вместо досегашните € 47.

Закупени билети или карти на старите цени от преди 1 юли ще важата без ограничение, без нужда от замяна и без доплащане до края на 2014. От 1 януари 2015 ще са валидни само билетите с нови цени.

Без промяна

Студентите до 26 год. ще продължат да плащат € 75 за семестриална карта, цените на картите за пенсионери (Seniorenjahreskarte) и ученици също няма да се повишават.

До 2015 год. ще се запази цената на годишната карта от € 365, която е и най-разпространената форма на абонамент. За издаването й е необходим само попълнен формуляр и снимка, адресна регистрация (Meldezettel) не се изисква. Възможността за плащане на вноски по € 36 и за прекъсване на картата (Kündigng) по всяко време без посочване на причина или допълнителни разходи я прави атрактивен вариант за постоянно пребиваващи, които не са студенти.

Глобата за пътуване без или с нередовен билет остава € 103, като възможността за плащане на вноски (максимум 6 на брой) се запазва.

От Винер линиер, дружството, което се занимава с обществения транспорт на Виена, уверяват, че постъпленията от билети се инвсетират веднага в подобряване на превозните средства, създаване на повече удобства на пътниците, по-кратки интервали и нови маршрути. Компанията дори е подготвила видео клипче, в което разкрива сферите на инвестиции.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации