14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияМондиал 1994: Да си припомним Трифон Иванов

Мондиал 1994: Да си припомним Трифон Иванов

-- Реклама --

Австрийският вестник „Дер Стандарт“ връща лентата назад към паметното за българския футбол Световно първенство в САЩ

TrifonФутболната треска, завладяла света от вчера, накара много медии да се върнат назад във времето и да ни припомнят някои от най-интересните и вълнуващи световни първенства и запомнящи се футболисти. Австрийският вестник „Дер Щандарт“ ни връща към най-гледаното Световно първенство до сега – САЩ 1994.

Тогава за последен път играха 24 вместо сегашните 31 отбора и зрителите гледаха 52 вместо 64 мача. Бразилия стана световен шампион след паметен мач с Италия, завършил с дузпи, а България се нареди като четвърта световна футболна сила.

Изданието обаче отделя специално внимание на участието и успехите на българския отбор и особено на мача с Германия.

„Подарената дузпа, която Лотар Матеус реализира малко след паузата, беше изравнена от Христо Стоичков. Йордан Лечков го последва с още един гол“, припомня „Дер Стандарт“. Но най-ярък спомен с изявите си на терена на това световно първенство, явно е оставил незабравимият Трифон Иванов.

Trifon1

„Най-впечатляващ беше видът на Трифон Иванов. И колко много зависят нещата от противниковия нападател, стана ясно скоро след този мач във Виена“, припомня вестникът изявите на българина в местните „Рапид“ и „Аустрия Виена“. Очевидно страшният поглед на Иванов е оставил незаличима следа в съзнанието на мнозина. „На някои хора и до ден днешен им се налага да светнат лампата, ако са имали нещастието да се събудят облени в пот след поредния кошмар с Иванов“, коментира Дер Щандарт.

_________________

Още по темата:

Мондиал 2014: Къде във Виена можем да гледаме мачовете с приятели

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации