7.7 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКонцерт: „От барок до рок”

Концерт: „От барок до рок”

-- Реклама --

Чудесно забавление за всички, които обичат музиката

Von Rock bis BarockАко досега познавахме младата и талантлива Дора Делийска предимно като концертен изпълнител, сега вече можем да я открием в ролята не само на учител, но и на директор, който не се притеснява да излезе на една сцена със своите ученици.

От летния семестър на учебната 2013/2014 година пианистката е директор на музикално училище „Klangspiele”, което е част от елитната виенска гимназия Wiedner Gymnasium (Sir Karl Poper Schule). Повече от шест години тя се радва на работата си с деца и младежи и познава добре ведрата атмосфера в учебното заведение.

„Работата с ученици ме вдъхновява и ме учи на търпение, креативност и много внимание”, споделя талантливата пианистка. Тя допълва, че целта на училището е да развива артистичните заложби на децата като дава повече възможности за концертни изяви. „Всяко дете носи свой уникален талант, който учителите в нашето училище много ценят и се стараят да доразвиват.”

Затова и в края на учебната година на сцената ще застанат заедно учители и ученици, за да покажат наученото и най-вече да се забавляват. За да има за всекиго по нещо програмата на концерта обхваща всякаква музика – от бароковата епоха та чак до модерния рок.

След празника всеки ученик ще може да изпробва различните инструменти и да поговори с учителите. Ако пък реши да стане част от „„Klangspiele” и се запише още до края на юни, в началото на септември получава един пробен час по избран от него инструмент.

И така:

„От барока до рока”

Кога: 18 юни от 18 ч.

Къде: Голямата зала на Wiedner Gymnasium,

Wiedner Gürtel 68

Малки и големи любители на музиката са сърдечено поканени да се насладят на разнообразната програма!

________________

Още по темата:

Дора Делийска представа „Морска тишина“

В новия си компакт диск Дора Делийска събира валсове и балади на Ференц Лист и Фредерик Шопен

Да поговорим за музика

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации