10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияДа изпратим пари бързо, сигурно и изгодно!

Да изпратим пари бързо, сигурно и изгодно!

-- Реклама --

Hа 30. май 2014 г. стартира иновативен продукт за изпращане на парични средства от чужбина до близки, роднини и приятели в България

Текст Мария Хохенауер

Нора Динчева

triptychНовата услугата е резултат от успешното партниране на BILLA България и Кешуейв България, млада технологична компания, която разработва онлайн продукт за бързо и лесно изпращане на пари без такси, под формата на BILLA Ваучер.

Значителна част от домакинствата в България разчитат на пари, изпратени от близки извън страната. Затова компанията Кешуейв си е поставила амбициозната цел да предложи нови технологични решения за намаляването на времето, разходите и тревогите, свързани с осъществяването на паричните преводи.

Кои са най-важните предимства на услугата BILLA Ваучер:

· Бързо – онлайн в рамките на 24 часа

· Без такси – както за изпращача, така и за получателя

· Лесно опериране навсякъде и по всяко време – PC, таблет или смартфон

· Изпратените пари под формата на BILLA ваучер се ползват по предназначение

· Ако ваучерът не бъде взет до 30 дни, парите могат да бъдат възстановени.

· BILLA ваучерът може да бъде използван във всичките 86 търговски обекта на BILLA, за всички предлагани от нея продукти. Това е прекрасен начин да зарадвате любимите си хора – дори и тези, на които не изпращате средства редовно (леля, чичо, братовчеди, съседи).

Как работи услугата

· Влизате на cashwave.billa.bg

· Въвеждате онлайн стойност на ваучера и получател. Плащате с кредитната или дебитната карта директно на BILLA България и още на следващата сутрин ваучерът достига до получателя си.

· Ние информираме получателя с SMS за изпратения ваучер.

· Получателят взема Ваучер картата от BILLA като покаже на касата SMS съобщението заедно с документ за самоличност и може веднага да използва заредения ваучер за покупки – многократно до изчерпването на сумата.

Таксите

· Липсата на такси е ключова при избора на метод за изпращане на средстава.

· Досега за бързо изпращане на средства бяхме принудени да заплащаме такси, понякога доста високи. BILLA ваучер е без такси! Колкото платиш, за точно толкова близките ти пазаруват в BILLA!

Изпращачът, като водещ в този процес, е информиран, когато BILLA ваучерът бъде обработен и взет.

Услугата е предназначена предимно за клиенти, живеещи в чужбина, но не изключва и изпращане на средства в рамките на страната – например от родители на ученици и студенти.

Технологичното обезпечение, което осигурява Кешуейв, дава възможност да се  закупят и изпратят BILLA ваучери по всяко време през сайта, работещ еднакво добре както на настолни, така и на мобилни устройства (таблет и смартфон): докато пътувате в метрото или  автобуса, докато се разхождате, докато пиете кафе или просто браузвате в интернет.

Стойчо Влайков, управител и един от основателите на Кешуейв,  разкaзва как се е родила идеята и как се е стигнало до реализацията й, за кого е предназначена и най-вече – как ще улесни живота на българите, които живеят извън родината.

 Идеята

„Самите ние – основателите на компанията и участващите в развитието на идеята за продукта, сме част от българите, които живеят в чужбина и под една или друга форма регулярно или инцидентно изпращаме пари на своите близки. A това винаги е свързано с време – така ценно, когато работиш на няколко места, за да осигуриш доходите на семейството си. Освен това пращането на пари е процес, винаги свързан със заплащане на различни (често напълно ненужни) такси“, споделя Влайков.

Преди година, в етапа на проучване и задълбочен анализ на пазара, CashWave осъществи онлайн акнета сред целевата аудитория – българи, които живеят извън родината, с различен пол, възраст, продължителност на пребиваване извън България, различни локации и др. Резултатите бяха еднозначни: изпратените средстава отиват най-често по едно от най-важните им предназначения, а именно осигуряване на прехрана.“

Така от самото начало идеята за BILLA ваучер e да се създаде алтернативен и отговарящ на съвременните технологии и очаквания на хората икономичен начин да зарадваш близките си. „Без такси, както за този, който изпраща, така и за получателя“, подчертава управителят на Кешуейв.

Hачало

Услугата стартира на 30 май 2014 г. Изградена е мащабна комуникационна кампания, концентрирана в маркетинг канали, които обхващат българите, живеещи в чужбина. Желанието е продуктът да достигне до максимално широка аудитория. Фокусът пада активно върху социалните медии, българските медии в чужбина и разнообразните форми на онлайн комуникация, които технологиите предoставят днес.

Предизвикателството пред компанията да се улесни животът на българите, живеещи извън родината, да им се спестят ненужни такси, както и да се зарадват техните близки е огромно. „В бизнеса нещата се случват стъпка по стъпка и ако човек вярва в успеха на идеята, ако тя е конкуретна и запълва ниша на пазара, то независимо от трудностите продуктът ще бъде успешен. Зад гърба си имам не един реализиран технологичен продукт, изминавал съм и преди този процес и съм убеден в крайния резултат“, споделя Стойчо Влайков.

За Кешуейв

Кешуейв e млада и технологична компания, базирана в България и Канада, основана в началото на 2012 г. Нейната мисия е да улесни тежкия процес на изпращане на средства от чужбина в родината. Основна цел е да се наложи на пазара възможността за интелигентно управление на парите извън традиционните пътища, предлагани от финансовите институции.

Международният екип, начело с успешния предприемач в българския технологичен сектор Стойчо Влайков, се състои от професионалисти с дългогодишен опит в налагането на иновативни ИТ услуги на пазара. „Всеки има своя натрупан опит, не само професионален, но и житейски, и към днешна дата сме удовлетворени от това, което вече е факт като продукт“, споделя той.

Със своята идея, заложена в основата на фирмата, Кешуейв печели европейско финансиране от „Европейски фонд за регионално развитие“ по оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013 г. и си осигурява стабилна основа за създаването на високотехнологичен продукт.

„За излизане на услугата на външни пазари, в които BILLA има покритие. на този етап е рано да говорим. За нас сега е важно да наложим продукта у нас, да продължим да го усъвършенстваме и да сме спокойни, че предназначението му е изпълнено“, допълва Влайков.

За още информация:

http://www.cashwave.bg/

https://cashwave.billa.bg/

(ПР материал)

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации